Skutno - tunin namaz primeren tudi za vegetariance
Predjedi - www.kulinarika.netČesen in čebulo na drobno narežemo, dodamo celo tuno z zelenjavo, skuto, jogurt, kislo smetano, malo na drobno narezanega peteršilja. Po okusu solimo, popramo, dodamo rdečo papriko,...
Polpeti z zelenjavo in kosmiči
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej po dolžini narežemo bučki na pol cm debele rezine. S čopičem jih samo malo pomažemo z olivnim oljem in popečemo. Posebej na žlički olivnega olja prepražimo čebulo, dodamo gobe...
Ječmenova kaša s tuno
Predjedi - www.kulinarika.netJečmenova kaša: v vrelo vodo, v kateri smo skuhali jušno kocko, damo ječmenovo kašo. Čas kuhanja je 15 - 20 minut. Tunina osnova: v ponvi na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo...
Zeliščna juha z jogurtom
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netDrobno sesekljano čebulo damo na zmerno razgreto olje in mešamo, da čebula postekleni. Potem potresemo z moko in pražimo, da je moka svetlo rjava. Dodamo sesekljana zelišča in orehe,...
Puran z omako iz jogurta
Glavne jedi - www.kulinarika.netOmaka: v manjšo posodico damo malo olivnega olja ter sesekljan česen, čebulo ter popražimo. Dodamo še nasekljan peteršilj. Ko je popraženo, dodamo jogurt in gorčico. Dobro premešamo...
jogurtova zeliščna omaka
priprava Zelišča operemo in otresemo do suhega. Peteršilj in baziliko tik pred pripravo osmukamo in drobno sesekljamo. Drobnjak drobno narežemo; gl. nasveti. V skledo nalijemo jogurt....
Kumarična solata z jogurtom
Solate - www.kulinarika.netKumare olupimo, jih naribamo in posolimo, ter pustimo, da izpustijo sok. Sok odlijemo. Potem zamešamo v skledo s kumarami narezano mlado čebulo, papriko, peteršilj in dodamo vse začimbe....