Pinca (primorski velikonočni kruh)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajci, rumenjake, sladkor, rum in sol penasto umešamo v kotličku in nekoliko ogrejemo nad soparo, med stepanjem pa prilivamo mlačno mleko. Stepamo toliko časa, da dobimo gosto zmes....
Orehova sladica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo rumenjake od beljakov. Rumenjake stepamo s sladkorjem, ko zmes naraste, dodamo vse ostale sestavine in premešamo. Beljake stepemo v trd sneg in vse skupaj zelo narahlo premešamo....
Zimska kolesa
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVse sestavine za testo zamesimo in pustimo počivati 10 minut. Testo nato razvaljamo in izrežemo kroge. Pečemo jih pri temperaturi 200 stopinj približno 15 minut. Za kremo skuhamo vanilijev...
Vaflji (Waffeln - osnovni recept)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSladkor z maslom, vanilijevim sladkorjem in jajci dobro zmešamo z električnim mešalnikom. Zraven počasi, izmenično primešamo moko s pecilnim praškom in mleko. Masa mora biti gosto -...
Oblatna salama
Sladice in peciva - www.kulinarika.netOblata navlažimo tako, da ju z mokrimi krpami podložimo in pokrijemo. Zmes zmešamo z mešalcem, na koncu dodamo kekse, ki jih zlomimo na drobne koščke. Ko so oblati namočeni in se dajo...
Biskvit s suhimi slivami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV vodi namočimo izkoščičene suhe slive. Vse sestavine zmešamo in zmes postavimo za eno uro v hladilnik. Masa mora biti bolj redka. Pekač namažemo z margarino in potresemo s pšeničnim...
Pijana nevesta malo drugače
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca, sladkor, olje, mehko moko, kokosovo moko, mleko, rožičevo moko, jabolko (olupimo in naribamo), pecilni prašek in malo ruma zmešamo skupaj, vlijemo v pekač velikosti 20 X 30 cm...
Smarties krem - čokoladna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBeljake in polovico sladkorja stepamo, da lepo naraste (postane trdno), rumenjake in ostali sladkor stepemo penasto, nato dodajamo (v rumenjake) postopoma, ob neprestanem mešanju olje...
Zvezdice z domačo smetano
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmešamo moko, ves sladkor, mandlje in pecilni prašek, dodamo ostalo in ugnetemo v testo. Če se testo prijema površine, dodamo še malo moke. Testo naj pol ure počiva. Potem ga tenko...
Fritule
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV 1/2 litra mleka zakuhamo zdrob in počakamo, da se popolnoma shladi. Dodamo še vse ostale sestavine in dobro premešamo. Z žlico zajemamo maso in jo polagamo v vrelo olje ter ocvremo...