Zvezdice z domačo smetano
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZmešamo moko, ves sladkor, mandlje in pecilni prašek, dodamo ostalo in ugnetemo v testo. Če se testo prijema površine, dodamo še malo moke. Testo naj pol ure počiva. Potem ga tenko...
Melonina pita
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodi zgnetemo moko, maslo, limonino lupinico, sladkor, rum, sol, jajce in rumenjaka. Gladko testo zavijemo v folijo in za 1 uro postavimo v hladilnik. Testo nato razvaljamo in razporedimo...
Ocvrte banane
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodi zmešamo mleko, jajce, beljak, moko in pecilni prašek. Mešamo toliko časa, da nastane lepo, gladko testo. Banane olupimo in povaljamo v testu. V ponvi segrejemo olje in v njem...
Božična torta
Praznicne - www.mojirecepti.comV posodi zmešamo kislo smetano, sladkor, jajca, 2 žlici ruma, olje in kakav. Dodamo še moko, pecilni prašek, cimet, 100g mletih orehov in 100g sesekljanih orehov. Dobro premešamo in...
Košarice s sadjem
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comV posodi zmešamo moko, sladkor, sesekljane mandlje, margarino, jajce, kislo smetano, rum in limonino lupinico. Testo za nekaj časa shranimo v hladilniku. Mini modelčke namastimo, jih...
Marcipanov venec
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comPekač za šarkelj namastimo in potresemo z drobtinami. Marcipan narežemo na koščke in ga stresem v posodo. Dodamo 60 ml ruma in zmehčano maslo. Z mešalnikom stepemo v penasto maso. Dodamo...
Tridelna pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz moke, jajc, margarine, pecilnega praška, sladkorja v prahu, vanilijevega sladkorja in mleka zamesimo fino, krhko testo, ki naj pol ure počiva v hladilniku. Medtem si pripravimo nadeve....
Rolada Gregec
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca penasto stepamo s tremi žlicami mlačne vode in sladkorjem ter vanilijevim sladkorjem. Ko je masa svetlo rumena in penasta, po žlicah dodajamo moko. Ko je testo enakomerno, ga...
Gobice
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin za stebelca zamesimo testo. Oblikujemo za svinčnik debele trakove in jih razrežemo na približno 1 cm dolžine. En konec z rokami stisnemo, da dobimo stožec. Pečemo cca. 10...
Avstro-ogrska kostanjeva torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa testo najprej na globokem krožniku "na suho" zmešamo zmlete mandlje, moko in kostanjev pire, ki ga damo na krožnik skozi pasirko, da je rahel. Maslo stopimo. Rumenjake...