Juha z ovčetino
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netV dveh litrih vode skuhamo ovčetino z žafranom. Meso mora biti mehko. Juho precedimo. Mesu odstranimo kosti, nato ga narežemo na kose in položimo nazaj v juho. Na olju opražimo čebulo,...
Gobova rižota
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV loncu segrejemo maslo in na njem prepražimo sesekljano čebulo in česen. Dodamo riž in prilijemo zelenjavno juho in belo vino. Nato vmešamo še sesekljan žafran. Dušimo toliko časa,...
Piščančje meso z rižem
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPiščančje meso narežemo na manjše koščke. Pripravimo marinado iz soka 1 limone, mletega cimeta, soli, popra, jogurta in vanjo damo koščke mesa. V hladilniku mariniramo najmanj 3 ure....
Ribje polpete
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPor očistimo, polovico ga drobno zrežemo, preostalo polovico pa narežemo rezine. Drobno zrezan por in nekaj žlic vode v kozici kuhamo 3 minute, nato odstavimo in dodamo nadrobljeno...
Rižota z vitlofom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in sesekljamo. Vitlof narežemo na trakove. V loncu segrejemo olje in malo masla, ter prepražimo sesekljano čebulo. Nato dodamo vitlof in riž. Prilijemo belo vino in počakamo...
Otroška zdrobova juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netKorenje olupimo in ga drobno nastrgamo. V ponev damo žlico olja in na olju popražimo korenje. Ko rahlo postekleni, dodamo jušno osnovo (kdor nima jušne osnove, naj prilije vodo in doda...
Hren na koroški način
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netŽemlje zrežemo na kocke in jih na majhnem ognju poškropimo z juho, toliko, da se napojijo. Dodamo surovo maslo in ščep žafrana ter tik pred serviranjem nariban hren. Ves čas le rahlo...
Tortilja s piščancem in mozarello
Glavne jedi - www.kulinarika.netOperemo in narežemo piščanca na manjše kose. Dodamo začimbe (žafran in sol). Segrejemo olivno olje in dodamo piščanca, ki se peče približno 10 minut. Nekaj minut pred koncem dodamo...
Pikantne piščančje perutničke
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančje perutničke razrežemo (najmanjše, vrhnje dele prihranimo za juho ali osnovo). V možnarju stremo česen, rožmarin in žafran, dodamo vino, olivno olje ter drobljeno rdečo pekočo...
Grahovi polpetki s sezamom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netVse sestavine, razen sezama, zmešamo, da dobimo kompaktno maso. Če je preredka, dodamo še drobtinic, če je pregosta, pa še kakšno žlico mleka. Maso ohladimo v hladilniku, nato pa iz...