Jagnjetina z olivami
Glavne jedi - www.kulinarika.netJagnjetino narežemo na kocke. Popečemo jih, preložimo na krožnik, prepražimo nasekljano čebulo, česen in čili, dodamo meso in zalijemo z vinom. Zavremo in vse preložimo v ognjevarno...
Toast z gobami
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa maslu pražimo gobe približno 5 minut. Dodamo nasekljan česen, popražimo, zalijemo z vinom in kuhljamo še 10 minut oz. dokler tekočina ne izpari. Primešamo pest nasekljanega peteršilja....
Špageti z vongolami (spagi vongole)
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netSveže vongole operemo medtem ko se v olivnem olju praži česen. Po približno dveh minutah praženja stresemo v ponev vongole. Takoj jih solimo in popramo in v naslednjem trenutku zalijemo...
Lignji v pečici z balzamičnim kisom in pinjolami
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netLignjem odrežemo lovke in jih narežemo na obročke. Peteršilj in olupljen česen drobno sesekljamo. Lignje naložimo v pekač, dodamo česen in peteršilj in polijemo z olivnim oljem. Vse...
Enostavni špageti s praženo slanino
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRezine prekajene slanine narežemo na manjše koščke in jih na malo olivnega olja pražimo dokler slanina ne postane hrustljava. Potem slanino odstranimo in jo shranimo. Na isti maščobi...
Enolončnica z mletim mesom
Enolončnice - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo čebulo in ko postekleni, jo zalijemo z žlico ali dvema vina, posolimo, popramo in na blagem ognju dušimo nekaj minut. Dodamo mleto meso in mešamo, da lepo...
Hitra tunina omaka
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo sesekljan česen, dodamo razdrobljeno tuno, začimbe, sok pelatov in zalijemo z vinom. Kuhamo na zmernem ognju 10 minut. Postrežemo s testeninami in parmezanom.
Koromač po moje
Glavne jedi - www.kulinarika.netKoromač narežemo na rezine in ga dušimo v kozici na olivnem olju zalitega z vinom in malo vode. Ko je že dokaj zmehčan, dodamo drobtine, strt česen, solimo in popramo, posujemo s peteršiljem,...
Zavitki iz blitve
Predjedi - www.mojirecepti.com18 večjih blitvinih listov operemo in jih na hitro blanširamo. Nato jih dobro odcedimo, ohladimo in jim odrežemo peclje. Po 2 lista zložimo skupaj, peclje pa sesekljamo. Puranje meso...
Polnjene čebule na krompirju z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.net1.Olupljene čebule naložimo v primerno posodo, prilijemo vino, posodo pokrijemo in dušimo 10 minut pri 70% moči pečice. 2.Nato čebulam z ostrim nožem odrežemo pokrovčke, čebule z žličko...