Mrzla piščančja solata
Glavne jedi - www.kulinarika.netVse sestavine poljubno narežemo (najbolje na kockice) in zmešamo.
Kotlet s pistacijo in krompirjevimi hrbti
Glavne jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo, prerežemo po dolgem na pol in ga po hrbtu narežemo do polovice debeline (glej sliko). Premažemo z olivnim oljem, solimo in ga zložimo v pekač. Pečemo cca. 45 minut...
Irish Stew
Ostale jedi - www.kulinarika.netZa Irish Stew izberemo vratni del, ki ga narežemo na 2 cm široke kolobarje ali pa kupimo meso, primerno za zrezke, ki ga narežemo na večje kose (kot za golaž). Olupljen krompir narežemo...
Melancani nadevani z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancane operemo, jih prerežemo po dolgem in izrežemo sredico. Takšne jih položimo na naoljen pekač in jih postavimo v hladno pečico, ki jo nastavimo na 200 stopinj. Na olju prepražimo...
Tunin namaz 2
Predjedi - www.kulinarika.netVse našteto zmešamo in zmeljemo v multipraktiku. Solimo ne, saj zato uporabimo slane filete, za bolj tekoč namaz dodamo malo majoneze. Končen okus doda ketchup, ki ga dodamo med mešanjem.
Ajdova juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netAjdovo kašo skuhamo v juhi ali vodi (z vejico timijana) do zelo mehkega, tudi če se razkuha ni nič hudega. Zmeljemo jo s paličnim mešalnikom in vrnemo na štedilnik. Malce pokuhamo,...
Jajčka s tunino ala Jeebs
Glavne jedi - www.kulinarika.netV teflonski ponvi segrejemo za jedilno žlico olivnega olja in na močni temperaturi popražimo drobno nasekljane olive. Zmanjšamo temperaturo in dodamo česen. Ko se česen malce popeče,...
Presenečenje s krompirjem
Ostale jedi - www.kulinarika.netListnato testo razvaljamo v velikosti pekača (takšnega običajnega za v pečico)in ga položimo v nenamazan, rahlo z vodo poškropljen pekač. Testo na nekaj mestih prebodemo z vilico. Krompir...
Hladen riž
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRiž solimo, ga skuhamo in ohladimo. Na drobne kose narežemo olive, kumarice ter sir. Stremo česen in sesekljamo peteršilj ter vse skupaj zmešamo, na koncu dodamo majonezo, malo popopramo...
Poletni krompir
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMlad krompir samo temeljito oščetkamo, če je droben pustimo celega, sicer ga zrežemo na manjše kose. Dobro ga osušimo, stresemo v skledo, ga osolimo z drobno soljo in potresemo z začimbami....