Ajdova juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netAjdovo kašo skuhamo v juhi ali vodi (z vejico timijana) do zelo mehkega, tudi če se razkuha ni nič hudega. Zmeljemo jo s paličnim mešalnikom in vrnemo na štedilnik. Malce pokuhamo,...
Ruske piroške z ribami
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netZdrobimo kvas in mu dodamo sladkor ter nekaj žlic mlačnega mleka. Potresemo z moko in pustimo vzhajati. V tem času moko malo segrejemo in dodamo sol. Mleko segrejemo in dodamo stolčena...
Gobe v kisli smetani po rusko
Glavne jedi - www.kulinarika.netGobe operemo, narežemo in v suhi kozici dušimo brez maščobe. Ko se osušijo in zgubijo tekočino, odstavimo posodo. Na maslu opražimo čebulo, dodamo gobe, masleno kroglico in zalijemo...
Svinjski srčki v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netSrčke očistimo in narežemo na tanke lističe (tanjše kot za pražena jetrca). Čebulo nasekljamo in na vroči masti zarumenimo. Dodamo srčke in pokrijemo, da se malo zdušijo, približno...
Dober tunin namaz
Predjedi - www.kulinarika.netTunino zdrobimo, ji prilijemo stopljeno, vendar dovolj hladno margarino, dodamo kislo smetano, majonezo in gorčico. Vse skupaj dobro premešamo, tako da dobimo gladko zmes. Začimbe in...
Ajdova kaša z lisičkami
Ostale jedi - www.kulinarika.netNa vsako skodelico splaknjene ajdove kaše, ki smo ji odstranili morebitna večja črna zrnca, prilijemo eno in pol do dve skodelici rahlo osoljene vode, dodamo vršiček majarona ter kuhamo...
Janež v smetanovi omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netJanež operemo, razrežemo na četrtinke, odstranimo trdo sredico in kuhamo v slani vodi približno 10 minut. Čebulo sesekljamo in jo v globoki teflonasti posodi (da se ne sprijema) popražimo...
Piščančja solata
Solate - www.kulinarika.netVelikokrat se zgodi, da se ne poje cel pečen piščanec, zato v praksi naredim naslednje: Mesu odstranimo kožo in ga narežemo na drobne koščke. Kumarice in čebulo sesekljamo. Naredimo...
Ostrigarjevi polpeti
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa maščobi prepražimo čebulo, dodamo narezane gobe, solimo in pražimo toliko časa, da voda izpari. Ohladimo in zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami. Žemljino sredico pred tem namočimo...
Jurčki v smetanovi omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa maslu prepražimo čebulo, da rahlo zarumeni. Nato dodamo na lističe narezane sveže jurčke, rahlo posolimo (po želji dodajte žličko sojine omake) in dušimo 3 do 5 minut. Nato dodamo...