Puranji zrezki nadevani z bučkami v omaki iz lisičk
Glavne jedi - www.kulinarika.netPuranje zrezke potolčemo in jih obrežemo tako, da jih oblikujemo v pravokotnike. Obreznine narežemo na majhne koščke. Bučko operemo in jo drobno narežemo. Obreznine od zrezkov damo...
Piščančja prsa v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netPiščančja prsa narežemo na koščke, čebulo olupimo in drobno nasekljamo, šampinjone operemo in narežemo na lističe, slanino, korenček in zeleno narežemo na drobne kockice, česen stremo...
Polnjene čebule na krompirju z zelenjavo
Glavne jedi - www.kulinarika.net1.Olupljene čebule naložimo v primerno posodo, prilijemo vino, posodo pokrijemo in dušimo 10 minut pri 70% moči pečice. 2.Nato čebulam z ostrim nožem odrežemo pokrovčke, čebule z žličko...
Zelenjavna rižota
Glavne jedi - www.mojirecepti.comJurčke dobro očistimo in narežemo na lističe. Čebulo olupimo in sesekljamo. Korenček, bučko in zeleno dobro operemo in narežemo. Česen olupimo. V loncu segrejemo olivno olje in na njem...
Piščančja obara s klobučkom
Enolončnice - www.kulinarika.netNasekljano čebulo dušimo na žlici olja, približno 5 minut. Dodamo na manjše koščke narezane piščančje prsi in krompir, narezan na manjše koščke. Posolimo, popramo, dodamo lovor, timijan,...
Papazjanija
Meso narežemo na kose. Slanino narežemo in jo opražimo, dodamo meso in odstavimo z ognja (meso ne pražimo). Krompir olupimo in narežemo na manjše kose. Korenček, koren peteršilja in...
Čista ribja juha iz ostankov
Vso zelenjavo drobno sesekljamo. V globokem loncu raztopimo maslo, dodamo čebulo, korenje, zeleno in gobe, pokrijemo in na blagem ognju dušimo 25 - 30 minut, da se zelenjava povsem...
Gobova juha s krompirjem
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo čebulo. Dodamo narezane gobe, korenje in stebelno zeleno ter česen. Pražimo, da tekočina izpari. Prilijemo vino, solimo, popramo in kratko dušimo. Dodamo...
Bolognese alla M
Čebulo, zeleno in korenček narežemo na drobne kose in popražimo na olivnem olju. Naj samo postekleni. Dodamo mleto meso in ga dušimo 10 minut. Dodamo maslo, dušimo 5 minut ter prilijemo...
˝Pijani˝ krap (sladkovodna riba)
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netKose krapa nasolimo, pomokamo v moki (zmešamo ostro in koruzno), olje segrejemo in opečemo kose krapa do polovice. Čebulo narežemo na malo bolj debele rezine, na 2 dl olja jo prepražimo,...