Polpeti z jurčki
Glavne jedi - www.kulinarika.net10 dkg jurčkov sesekljamo in jih popražimo na olivnem olju. V posodi dobro premešamo in pregnetemo meso, sesekljane in pražene jurčke, čebulo, česen, papriko, origano baziliko, prej...
Casarezze po moje
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netČebulo olupimo in jo na olivnem olju prepražimo, da postekleni. Dodamo na ne preveč majhne koščke narezan por in ga dušimo, dodamo na kolobarje narezano korenje in vse skupaj dušimo...
Špageti po azijsko
Glavne jedi - www.mojirecepti.comŠpagete skuhamo v slani vodi, nato jih odcedimo. Česen, baziliko, meto, peteršilj in špinačo operemo in sesekljamo. V ponvi segrejemo sezamovo olje in na njem prepražimo česen. Dodamo...
Priloga Mediteran
Glavne jedi - www.kulinarika.netPaprikam odrežemo peclje, odstranimo semenje in jih zrežemo na široke trakove. Čebuli olupimo in zrežemo na srednje debele polmesece. Česen očistimo in ga stisnemo. Bučke narežemo na...
Okusne mesne kroglice
Glavne jedi - www.kulinarika.netŽemlje ali kruh navlažimo z mlekom ali smetano ter ga skupaj s korenjem zmeljemo (jaz ga dam kar v multipraktik), dodamo feta sir. To maso dodamo mletemu mesu. Na olju prepražimo čebulo...
Polnjeni jajčevci
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučke in korenček nastrgamo na multipraktiku (na rezance), damo v posodo in začinimo z omenjenimi začimbami - 3 zrni drobno sesekljanega česna ter sojino omako, olivnim oljem ter balzamičnim...
Rižota z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa drobno sesekljamo čebulo, papriko in česen. Čebulo in papriko popražimo na maslu ali olju, da malce porumenita, nato dodamo česen in še malo popražimo. Dodamo riž in ga pražimo,...
Rižota s šampinjoni a la Klemen
Glavne jedi - www.kulinarika.netNarežemo in sesekljamo čebulo, česen in na manjše kose razrežemo šampinjone. V slani vodi skuhamo riž. Med kuhanjem riža v večjo posodo damo olivno olje (za žlico in pol) in prepražimo...
Pišče v omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa malo olivnega olja prepražimo čebulo, česen in papriko. Dodamo od kosti ločeno in nasekljano piščančje meso ter ga popražimo. Začinimo z vegeto, poprom, peteršiljem, baziliko ter...
Zelenjavno ribji polpeti po moje
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa strgalnik na najmanjše koščke nastrgamo polovico bučke, jo solimo in pustimo stati 15 minut, da spusti odvečno vodo. Nato bučke ožamemo. Drobno naribamo tudi korenček in papriko...