Nadevani melancani
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancana očistimo, po dolgem prerežemo in izrežemo sredico. Položimo ju na naoljen pekač v mrzlo pečico nastavljeno na 200 stopinj. Medtem v ponvi na olju prepražimo drobno nasekljano...
Melancani nadevani z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancane operemo, jih prerežemo po dolgem in izrežemo sredico. Takšne jih položimo na naoljen pekač in jih postavimo v hladno pečico, ki jo nastavimo na 200 stopinj. Na olju prepražimo...
Enostavni špageti s praženo slanino
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netRezine prekajene slanine narežemo na manjše koščke in jih na malo olivnega olja pražimo dokler slanina ne postane hrustljava. Potem slanino odstranimo in jo shranimo. Na isti maščobi...
Polnjeni lignji z mocarelo in zelišči
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNajlažje je, če kupimo že očiščene lignje. Lovke kuhamo 10 minut v rahlo slani vodi, da se zmehčajo. Mocarelo naribamo in jo zmešamo s parmezanom in zelišči. Napolnimo lignje do polovice...
Hitra tunina omaka
Omake in namazi - www.kulinarika.netNa olju prepražimo sesekljan česen, dodamo razdrobljeno tuno, začimbe, sok pelatov in zalijemo z vinom. Kuhamo na zmernem ognju 10 minut. Postrežemo s testeninami in parmezanom.
Piščančji zrezki v šampinjonovi omaki
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju popečemo zrezke in jih preložimo na krožnik. Nato na olju prepražimo čebulo, dodamo šampinjone in malo pražimo. Potresemo z moko, dodamo strt česen in mešamo toliko časa, da...
Pečene bučke z mocarelo
Predjedi - www.mojirecepti.comBučke dobro operemo in narežemo na tanke rezine. Česen sesekljamo in ga prepražimo na olju. Dodamo še bučke in vse skupaj pražimo približno 5 min. Nato bučke še solimo. Mocarelo narežemo...
Poceni lazanja
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej na olju prepražimo čebulo, dodamo mleto meso in dušimo 15 minut. Dodamo strt česen, vegeto, poper, baziliko, peteršilj in pelate ter še malo kuhamo. V omako dodamo tudi nekaj...
Puranji zrezki v gobovi omaki
Glavne jedi - www.mojirecepti.comZrezke narežemo na manjše koščke, jih stresemo v posodo, solimo, popramo in prelijemo z malo olivnega olja. Dobro premešamo in mariniramo približno 15 minut. Čebulo sesekljamo. Gobice...
Rižota z zelišči
Glavne jedi - www.mojirecepti.comVodo z jušno kocko zavremo in ji dodamo vino. V posodi stopimo maslo, dodamo sesekljano čebulo in pražimo dokler ne postekleni. Dodamo nasekljan česen in mešamo približno 1 min. Zraven...