Pečene bučke z mocarelo
Predjedi - www.mojirecepti.comBučke dobro operemo in narežemo na tanke rezine. Česen sesekljamo in ga prepražimo na olju. Dodamo še bučke in vse skupaj pražimo približno 5 min. Nato bučke še solimo. Mocarelo narežemo...
Ješprenj z zelenjavo
Solate - www.mojirecepti.comJešprenj čez noč namočimo v vodi, naslednji dan ga skuhamo in ohladimo. Bučke narežemo in na hitro blanširamo. Korenje operemo in narežemo. Čebulo narežemo. Ješprenj zmešamo z bučkami,...
Priloga Mediteran
Glavne jedi - www.kulinarika.netPaprikam odrežemo peclje, odstranimo semenje in jih zrežemo na široke trakove. Čebuli olupimo in zrežemo na srednje debele polmesece. Česen očistimo in ga stisnemo. Bučke narežemo na...
Bučkina juha z ajdovo kašo
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa olivnem olju prepražimo na kocke narezane bučke in krompir. Eno pest bučk pustimo za konec. Dolijemo približno liter vode ali juhe, če jo imamo. Solimo in dodamo ostale začimbe....
Polnjeni jajčevci
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučke in korenček nastrgamo na multipraktiku (na rezance), damo v posodo in začinimo z omenjenimi začimbami - 3 zrni drobno sesekljanega česna ter sojino omako, olivnim oljem ter balzamičnim...
Rižota z mletim mesom
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa drobno sesekljamo čebulo, papriko in česen. Čebulo in papriko popražimo na maslu ali olju, da malce porumenita, nato dodamo česen in še malo popražimo. Dodamo riž in ga pražimo,...
Penne z rakci in bučkami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa vročem olivnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo, da malce porumeni, dodamo na manjše kocke narezano bučko, ki smo jo dobro oprali (z olupkom) in pražimo 10 - 15 minut....
Polpeti z zelenjavo in kosmiči
Glavne jedi - www.kulinarika.netNajprej po dolžini narežemo bučki na pol cm debele rezine. S čopičem jih samo malo pomažemo z olivnim oljem in popečemo. Posebej na žlički olivnega olja prepražimo čebulo, dodamo gobe...
Zelenjavno ribji polpeti po moje
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netNa strgalnik na najmanjše koščke nastrgamo polovico bučke, jo solimo in pustimo stati 15 minut, da spusti odvečno vodo. Nato bučke ožamemo. Drobno naribamo tudi korenček in papriko...
Zelena zeliščna kremna juha
Glavne jedi - www.kulinarika.netVse sestavine, razen popra in soli, damo kuhati v vodo. Kuhamo cca. 20 minut (toliko, da zelenjava ni več trda). S paličnim mešalnikom na fino spasiramo osnovo. Začinimo s soljo, poprom...