Ajdova kaša s pršutom
Posebej skuhamo ajdovo kašo. Na olivnem olju posteklenimo čebulo, dodamo na trakove narezan pršut in ga na hitro popražimo. Zalijemo z vinom in ko izpari, dodamo začimbe, pretlačene...
Pasta alla puttanesca
Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo in dodamo 3 večje slane filete, da se razpustijo med čebulo. Dodamo 3 žlice mezge, dobro pomešamo in zalijemo z belim vinom. Dodamo pelate...
Omaka z bučkami
Bučke olupimo in naribamo. Korenček narežemo na kolobarčke. Bučke, korenček in grah damo v posodo, dodamo sol in dušimo do mehkega. Dodamo mezgo in počakamo, da zavre. Nato dodamo še...
Kruhki - preprosto božanski
Iz 1 kg moke zamesimo čisto navaden kruh, ki naj bo približno tako mehek, kot testo za potico. Testo pustimo vzhajati, nato ga pregnetemo in ga razdelimo na cca. sedem delov. Oblikujemo...
Polentinella
Po navodilu na embalaži instant koruznega zdroba skuhamo redkejšo polento. Med vsipanjem oz.mešanjem dodamo olivno olje (po občutku, da se polenta lepše premeša). Ohlajeno polento skupaj...
Skutne žemljice s čebulo in začimbami
V posodo damo jajce, žlico olja, mleko in skuto. Zmešamo. Nato dodamo moko, pecilni prašek, suhi kvas, sol, sladkor. Vse to z rokami zamesimo v testo in ga pustimo, da vzhaja (30 minut,...
Omaka iz bučk in kislih kumaric
V voku ali ponvi prepražimo nasekljani mladi čebuli in pustimo, da se podušita. Dodamo na kocke narezani bučki, kisle kumarice, knorr kocko in pol žličke vegete. Dušimo na srednjem...
bučke in češnjevci na hitro
priprava Bučke očistimo in narežemo na približno pol centimetra debele rezine. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Češnjevce očistimo in razpolovimo. V globlji ponvi segrejemo...
škarpinin file s kozicami v smetanovi omaki
predpriprava Škarpinine fileje temeljito očistimo, splaknemo pod tekočo hladno vodo in posušimo s papirnato kuhinjsko brisačo. Začinimo jih s soljo in sveže mletim belim poprom. Gorgonzolo...
biftek na žaru z zelenjavo in pikantno rukolino omako
predpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti in opombe. Temeljito očiščen goveji file zrežemo na 4 enako debele biftke. Koromača očistimo in razkosamo...