Čili
Čilije in papriko pred pripravo temeljito operemo in očistimo. V multipraktiku najprej zmeljemo papriko, potem čili in na koncu česen (vsako sestavino posebej). Papriko je nujno pred...
Ocvrta nabodala v pivovem testu
Sir, salamo in papriko narežemo na večje kocke, šampinjone pa dobro operemo pod tekočo vodo in jih osušimo. Sirove kocke lahko po želji potresemo s sladko oz. ostro papriko. Na nabodala...
Toast rolice
Na vlažno krpo položimo plast kruha. Namažemo ga s slojem paštete in malo od daljšega roba položimo polnjene olive v vrsto eno poleg druge. Nato pazljivo zvijemo kruh v rolado in jo...
Pečena paprika s kislo smetano
Najprej operemo paprike (po želji odstranimo tudi kožico), jim odstranimo semena in jih narežemo po dolgo. V ponev damo žlico olja in dodamo narezane paprike. Paprike pečemo, dokler...
Polpeti drugače
Čebulo prepražimo na olju. Vse navedeno zmešamo skupaj. Česen moramo prej zdrobiti. Sol dodamo zelo previdno, saj je tudi sojina omaka slana. Drobtinic pa damo po potrebi, da se vse...
Spomladanski piščanec z zelenjavo
Piščančje prsi zrežemo na trakove ali majhne koščke ter jih začinimo. Čebulo in česen sesekljamo, ostalo zelenjavo zrežemo na tanke trakove. V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo...
Špageti z zelenjavno omako
Špagete skuhamo po navodilih, količino pa prilagodimo številu jedcev. Na segreto olivno olje vsujemo na drobne kolobarje zrezan por, ga malo prepražimo in dodamo sesekljan česen, da...
Polpeti iz rakovičjega mesa
Vmešamo jajci, maslo, kislo smetano, peteršilj, limonin sok, worchestershire omako, sol, papriko in po okusu malo hude paprike. Dodamo meso rakovic in drobtine. Oblikujemo polpete in...
Dežnikarice v omaki
Dežnikarice narežemo na rezance. Na drobno nasekljamo česen in peteršilj. Na maslu prepražimo drobtine, dodamo še česen, da zadiši in peteršilj. Zalijemo z vodo, dodamo kocko, sol,...
Mavrični krožnik s sirom
Zelenjavo operemo in očistimo ter zrežemo. Jajčevec solimo in pustimo, da spusti vodo. Solimo tudi ostalo zelenjavo in vso spečemo na ponvi ali žaru. Pričnemo s papriko in jajčevcem,...