- Iskali ste:
-paradižnik x
paprika x
peteršilj x
-limone x
Omaka s papriko
Omake in namazi - www.mojirecepti.comIzberemo 1 zeleno, 1 rdečo in 1 rumeno papriko. Dobro jih operemo in narežemo na kocke. V lonec damo olje in papriko, ter pražimo toliko časa, da se zmehča. Nato dodamo stisnjen česen,...
Kuskus z rukolo
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comKuskus skuhamo v vreli slani vodi, odcedimo in ohladimo. Na olivnem olju popečemo rukolo, dodamo nasekljan česen, mleto papriko, sol, poper ter kuskus. Premešamo in prilijemo sladko...
Liptovski namaz
Predjedi - www.mojirecepti.comMaslo stepemo z mešalnikom. Dodamo skuto, sesekljan peteršilj, sesekljane kapre, čebulo, kumino, sol, poper in mleto rdečo papriko. Vse skupaj dobro zmešamo.
Polnjena jajca
Predjedi - www.mojirecepti.comJajca trdo skuhamo, nato jih olupimo in prerežemo po dolgem. Odstranimo jim rumenjake, ter pazimo da beljak ostane lepo cel. Rumenjake damo v posodo, dodamo sladko smetano, peteršilj,...
Zeliščna pena
Predjedi - www.mojirecepti.comKoper, peteršilj in drobnjak dobro sesekljamo. Skuto pomešamo z zelišči, solimo in popramo, ter dodamo mineralno vodo. Papriko operemo in narežemo na trakove. Kumaro operemo in narežemo...
Fižol v pečici
Enolončnice - www.kulinarika.netSlanino narežemo na tanjše kose in jo popečemo, da postekleni, nato jo odstranimo in v preostali maščobi zasteklenimo čebulo (če je maščobe premalo, dolijemo malo olja), dodamo sesekljan...
Okusne mesne kroglice
Glavne jedi - www.kulinarika.netŽemlje ali kruh navlažimo z mlekom ali smetano ter ga skupaj s korenjem zmeljemo (jaz ga dam kar v multipraktik), dodamo feta sir. To maso dodamo mletemu mesu. Na olju prepražimo čebulo...
Sesekljana pečenka
Glavne jedi - www.kulinarika.netPrepražimo čebulo (eno majhno) in na majhne kocke narezano papriko (zeleno in rdečo) in česen. Žemlji narežemo na kocke in namočimo v mlačni vodi. Vse skupaj, mleto meso, praženo papriko,...
Ribji biftek po moje
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netKumarice in čebulo narežemo na manjše koščke, tuno odcedimo. Vse skupaj damo v multipraktik in sesekljamo, da dobimo maso kot za tatarski biftek. Okrasimo s svežim peteršiljem, z razno...
Polnjeni jajčevci
Glavne jedi - www.kulinarika.netBučke in korenček nastrgamo na multipraktiku (na rezance), damo v posodo in začinimo z omenjenimi začimbami - 3 zrni drobno sesekljanega česna ter sojino omako, olivnim oljem ter balzamičnim...