Polpeti drugače
Čebulo prepražimo na olju. Vse navedeno zmešamo skupaj. Česen moramo prej zdrobiti. Sol dodamo zelo previdno, saj je tudi sojina omaka slana. Drobtinic pa damo po potrebi, da se vse...
Špageti z zelenjavno omako
Špagete skuhamo po navodilih, količino pa prilagodimo številu jedcev. Na segreto olivno olje vsujemo na drobne kolobarje zrezan por, ga malo prepražimo in dodamo sesekljan česen, da...
Polpeti iz rakovičjega mesa
Vmešamo jajci, maslo, kislo smetano, peteršilj, limonin sok, worchestershire omako, sol, papriko in po okusu malo hude paprike. Dodamo meso rakovic in drobtine. Oblikujemo polpete in...
Čina
Svinjino narežemo na trakove, čebulo sesekljamo. Oboje damo v skledo in dodamo olje, moko in jajca, premešamo in začinimo po okusu z vegeto, soljo in poprom. Dodamo žličko sojine in...
pekoče testenine s pečeno papriko in češnjevci
predpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl nasveti. Paprike razkosamo na četrtine, ki jih očistimo in s kožo navzdol za 8 minut položimo na vroč žar, da koža...
presna zelenjavna solata z arašidi
predpriprava Bučke in koromač očistimo in narežemo na rezance. Papriko razpolovimo, očistimo in zrežemo na rezance. Čebulo olupimo in narežemo na zelo tanke rezance. Čilija podolžno...
bučkina juha s sirovim bešamelom
predpriprava Slanino (brez kože) zrežemo na drobne kockice, ki jih v posodi pri visoki temperaturi hrustljavo opečemo. Papriko (gl. opombe) razpolovimo, očistimo in zrežemo na kockice....
Polnjene paprike
Paprike dobro umijemo in jih očistimo peclja in semen. V kozico damo olje in sesekljano čebulo. Ko čebula zarumeni, dodamo meso in posolimo. Meso pražimo samo toliko, da spremeni barvo....
Zelenjavni vok z lignji in kozicami
V voku segrejemo oljčno olje in narahlo prepražimo cele stroke česna. Dodamo narezan por, papriko, korenček, bambusove vršičke, prej namočene črne kitajske gobe, stročji fižol in narezane...
Vegi bujta repa
1. V večjem loncu na maščobi posteklenimo sesekljano čebulo, ob koncu dodamo mleto rdečo papriko in strt česen. 2. Ko je čebula prepražena, dodamo še kislo repo, lovorjeva lista, in...