- Iskali ste:
-paradižnik x
smetana x
sladkor x
jajca x
Prekmurska gibanica po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMakov nadev: Mleko, smetano in maslo segrejemo, vmešamo mak, oba sladkorja in kuhamo na blagem ognju 2 minuti. Odstavimo in primešamo cimet. Skutni nadev: Ločimo rumenjake od beljakov....
Mandljeva pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netTesto: Penasto zmešamo sladkor in maslo, dodamo jajca (cela)in moko, da dobimo enakomerno zmešano testo. V okrogel model za pite položimo testo (tudi ob strani). Nadev: Sladkor in sirup...
Ledeni srčki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netPenasto mešamo rumenjake, sladkor, vanilijev sladkor. Postopoma med mešanjem dodajamo izmenjaje olje, vodo in rum. Ko je masa dovolj penasta, umešamo s kuhalnico presejano moko, pecilni...
Biskvitne rezine z jagodami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: jajca, sladkor, olje, vanilijev sladkor in rum penasto umešamo, dodamo mleko ter previdno primešamo moko s pecilnim praškom. Pečemo pri 180 stopinjah približno 15 do 20 minut...
Rigo jancsi
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto vmešamo, nato dodamo vodo, olje, moko, pecilni prašek in kakav ter trd sneg iz beljakov. Vlijemo v pomaščen pekač in spečemo. Hladno...
Dvobarvni biskvit s češnjami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netČešnje odcedimo, če so sveže, jih razkoščimo. Stepemo polovico skute z 1 žlico kisle smetane, dodamo 5 žlic sladkorja, med mešanjem dodamo dve jajci. Po žlicah dodamo še 5 žlic moke,...
Hladna čokoladna torta z jagodami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem in vodo, da masa naraste in se zgosti. Z žlico počasi umešamo moko s pecilnim praškom, potem pa še sneg...
Presenečenje za Meli
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo rumenjake in beljake. Sladkor, maslo in rumenjake stepamo, dodamo moko in kakav, sneg beljakov in mleko. Testo vlijemo v namaščen in z moko potresen pekač in pečemo 10 do 15...
Čebelji pik
Krema: iz mleka, sladkorja, pudinga, moke oz. gustina skuhamo gosto pudingovo kremo. Ko se ohladi, ji dodamo posebej stepene rumenjake, vino, sneg iz beljakov, na koncu dodamo še stepeno...
Ruske piroške z ribami
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netZdrobimo kvas in mu dodamo sladkor ter nekaj žlic mlačnega mleka. Potresemo z moko in pustimo vzhajati. V tem času moko malo segrejemo in dodamo sol. Mleko segrejemo in dodamo stolčena...