Dober tunin namaz
Predjedi - www.kulinarika.netTunino zdrobimo, ji prilijemo stopljeno, vendar dovolj hladno margarino, dodamo kislo smetano, majonezo in gorčico. Vse skupaj dobro premešamo, tako da dobimo gladko zmes. Začimbe in...
Zelena solata malo drugače
Solate - www.kulinarika.netZeleno solato zrežemo, operemo in damo v primerno posodo. Sesekljamo peteršilj in česen ter posujemo čez solato, dodamo še baziliko, sol, kis in olje (tisto, ki vam je všeč). Vse skupaj...
Lazanja po naše
Glavne jedi - www.kulinarika.netČebulo in meso pražimo v teflonski posodi brez olja. Korenček in gomolj zelene zmeljemo s paličnim mešalnikom in dodamo mesu. Vse skupaj osolimo, dodamo pelate in ostale začimbe. Dušimo...
Omaka bolognese
Omake in namazi - www.kulinarika.netV večjo posodo damo čebulo, korenček in zeleno, katerih naj bo približno enaka količina (številke pri sestavinah so okvirne). Dodamo še česen in dušimo, dokler zelenjava ne ovene. Nato...
Pasta alla puttanesca
Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo in dodamo 3 večje slane filete, da se razpustijo med čebulo. Dodamo 3 žlice mezge, dobro pomešamo in zalijemo z belim vinom. Dodamo pelate...
Mesno - zelenjavna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netZelenjavo narežemo. Vse sestavine damo v lonec in prelijemo z mrzlo vodo. Zavremo na najmanjši plinski rinki domačega štedilnika, nato kuhamo eno uro in ohladimo do te mere, da je varno...
Kus kus s tunino
Ostale jedi - www.kulinarika.netKus kus skuhamo po navodilu na embalaži. Čebulo prepražimo na olivnem olju, ki ga stisnemo iz tunine konzerve. Dodamo nariban korenček, tunino, strta stroka česna in vse skupaj zalijemo...
Bolognese "ala faulas"
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa drobne kose narezano zelenjavo popražimo na olivnem olju. V drugi ponvici na olju popražimo meso, ga odcedimo in ga dodamo popraženi zelenjavi in dobro premešamo. Dodamo pelate,...
Solata po mehiško
Solate - www.kulinarika.netSolato in radič operemo ter narežemo na poljubne kose. Ne dodamo kisa ter olja!!! V posodo stresemo še koruzo. Lahko dodamo še paradižnik ali korenček. Preliv: v posodi zmešamo kislo...
Zelena bučna juha
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa rezini masla prepražimo na drobno razrezan česen. Pražimo na majhnem ognju. Bučo med tem narežemo na kockice ali vzamemo zamrznjeno, ki smo jo že pred zamrzovanjem narezali na manjše...