Pisane kocke
Zamesimo gladko testo in ga razdelimo na 2 dela. V hladilniku naj počiva 1/2 ure. Eno polovico razvaljamo in spečemo na narobe obrnjenem pekaču, drugo polovico razvaljamo in prelijemo...
Bela limonina pita
Vse sestavine za testo zgnetemo. Testo pustimo počivati vsaj pol ure na hladnem. Razdelimo ga na 3 ali 4 dele, razvaljamo in spečemo na narobe obrnjenem pekaču. Nadev: 1/2 l mleka,...
Biskvit v listnatem testu
Rumenjake, sladkor in vanilijev sladkor penasto mešamo. Beljake stepemo v sneg, jih dodamo jajčni masi, dodamo mlete orehe, naribano čokolado in rum. Narahlo premešamo, testo tanko...
Sirovi zvitki iz listnatega testa
Listnato testo odmrznemo in razvaljamo na debelino noževega hrbta. Testo namažemo s stepenim jajcem, obilno potresemo z drobno naribanim sirom, solimo in popramo. Nadevano testo zvijemo...
Tulumbe
Shuhamo sladkorni sirup in ga ohladimo. Zavremo mleko in olje, dodamo moko, zdrob in pecilni prašek. Dobro premešamo in kuhamo še 2 - 3 minute. V na pol ohlajeno testo postopoma primešamo...
Kruhovi ocvrtki - flancati
Zamesimo testo za kruh po svojem najljubšem receptu. Vzhajamo. Razvaljamo za pol prsta debeline. Narežemo "flancate" (glej sliko!) in jih ocvremo v vroči maščobi.
Cimetove "rolce" (Kanelbullar)
Maslo segrejemo in dodamo mleko in sladkor. V posodo damo moko, sol ter kardamom, dodamo kvas in pomešamo. Postopoma dodamo mešanico masla, mleka in sladkorja. Zgnetemo v fino testo...
Berlinske rezine z orehi
Sestavine za spodnje testo pripravimo kot testo za pito. Razvaljamo ga po srednje velikem pekaču. Nato ga namažemo z nadevom in na nadev dodamo biskvitno testo. Pecivo damo v ogreto...
Šah
Stepemo jajca in dodamo sladkor ter še malo stepamo, da postane penasto. Nato dodamo mleko in olje ter na koncu še moko, zmešano s pecilnim praškom (temnemu testu dodamo še kakav)....
Napolitanke s figami in orehi
Fige zmeljemo v mlinčku za meso. Mleko damo kuhati in ko zavre, dodamo sladkor ter ga kuhamo na najmanjšem ognju, dokler ne porjavi (prbl. 2 uri). Dodamo fige in kuhamo še 5 minut,...