Dober krompir iz pečice
Krompir narežemo na manjše kocke in ga kuhamo v slani vodi približno 5 do 10 minut. Čebulo in slanino narežemo na drobno (lahko tudi kakšno salamo, pršut, klobaso...), in oboje na hitro...
Divjačinski golaž "GARTI"
Predpriprava (marinada): meso pod (1.-) odtalimo in ga narežemo na cca. 1,5 do 2 cm velike kocke in jih položimo v posodo s hermetičnim pokrovom za zapiranje. Tekočine pod (2.- , 3.-...
krompirjeva juha z jurčki in lisičkami
priprava Slanino narežemo na kockice, ki jih v suhem loncu razpustimo. Čebulo olupimo, drobno sesekljamo in stresemo na slanino. Oboje pražimo, da čebula postekleni. Česen olupimo in...
flambirana jerebica v hrenovi omaki
priprava Dobro uležane in očiščene jerebice podolžno razpolovimo, začinimo s soljo in sveže mletim poprom ter pokapljamo z limoninim sokom. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. V široki...
telečji zrezek s papriko
priprava Slanino narežemo na rezance. Papriki razpolovimo, očistimo in zrežemo kakor slanino. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe, ki jih sproti pokapljamo z limoninim sokom....
piščančji paprikaš
priprava Piščanca očistimo in razkosamo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Čisto perutninsko juho pristavimo in segrejemo. V posodi segrejemo olje, na katerem svetlo rumeno prepražimo...
bučni golaž
priprava Slanino narežemo na drobne kockice. Očiščeno bučno meso narežemo na približno 2 centimetra velike kocke. Papriko očistimo in grobo narežemo. Čebulo in česen olupimo in drobno...
kostanjeva kremna juha s posušenimi jurčki
priprava Krompir olupimo in narežemo na kocke. V loncu pristavimo olupljen kostanj (gl. nadomestek), nakockan krompir, peteršilj, zeleno in lovorov list. Prilijemo zelenjavno osnovo...
gratiniran postrvji zvitek z zelenjavo v koromaču
predpriprava Postrvi oprhamo pod tekočo hladno vodo, obrišemo in natančno filiramo, pri čemer odstranimo tudi kožo. Fileje začinimo s soljo in sveže mletim belim poprom, premažemo z...
čebulna pogača s skuto
priprava 2,5 decilitra hladne vode pristavimo v kozici in do mlačnega segrejemo Kvašeno testo. Moko presejemo v skledo in dobro zmešamo s kvasom. Dodamo olje, mlačno vodo, sladkor in...