Želvice
Moko, margarino, rumenjake, sladkor in vino na hitro zgnetemo v gladko testo. Zavijemo v folijo in za 1 uro damo v hladilnik. Pečico segrejemo na 180 stopinj (ventilacijsko pa na 160...
Husarski poljubčki
Najprej penasto umešamo margarino, sladkor in vanilijev sladkor, umešamo še jajce in rumenjak in nazadnje dodamo še mlete orehe in moko (nazadnje bo verjetno treba testo pregnesti kar...
Štangice (Paličice)
Iz orehov, sladkorja, drobtin in rumenjekov ugnetemo čvrsto testo in ga na tanko razvaljamo. Nato iz beljakov napravimo trd sneg in mu postopoma dodajamo sladkor. Mešamo, dokler se...
Fine paličice (štangice)
Vse skupaj zmešamo v multipraktiku, nato še dolgo z rokami gnetemo. Dobro ugneteno testo razvaljamo kar na peki papirju, približno na 1 cm debelo. Damo ga v pekač (jaz dam kar v velikega)...
Nevzhajana orehova potica
Najprej pripravimo nadev tako, da vse sestavine zmešamo. Testo zamesimo (ne pustimo počivati) in ga na tanko razvaljamo. Namažemo ga z nadevom in trdno zvijemo. Damo v pomaščen pekač...
Hitra potica
Najprej naredimo nadev: v posodi zmešamo orehe, sladkor in vanilijev sladkor. Dodamo mleko, rum in sneg beljakov ter narahlo, a temeljito premešamo. Nato zamesimo testo: v posodi zmešamo...
Potica - pita
Iz navedenih sestavin najprej zgnetemo testo in ga pustimo počivati v hladilniku pol ure. Mlete orehe potopimo v vroče mleko ali sladko smetano s sladkorjem in rumom. Krema naj pride...
Katarinine kocke
Rumenjake zmešamo skupaj s sladkorjem, dodamo orehe, moko s pecilnim praškom in na koncu zmešamo na rahlo sneg iz beljakov. Pečemo na peki papirju v pekaču 25 x 40 cm. Ohlajeno prerežemo...
Vanilijevo orehovi rogljički
Iz vseh sestavin zamesimo krhko testo. Oblikujemo rogljičke, damo jih na namaščen pekač ali peki papir. Pečemo pri 180 stopinjah do zlato rumene barve. Še vroče povaljamo v kristalnem...
Huzarski krapki 1
Moko zmešamo z pecilnim praškom, dodamo sladkor, vanilijev sladkor, orehe in na sobni temperaturi zmehčano maslo. To malo pomesimo, da nastanejo drobtine kot ribana kaša. Nato dodamo...