Jušna zakuha
V posodo multipraktika stresemo 4 žlice moke, jajce in sol. Mešamo, da nastane krogla. Ustavimo strojček, dodamo še 1 žlico moke in poženemo. Če želimo zakuho hraniti dalj časa, jo...
Tatarska omaka po moje
V multipraktik ubijemo jajce, dodamo sol, poper, limonin sok in gorčico. Z najvišjo hitrostjo mešamo. Nato zelo počasi vlivamo (ampak res zelo počasi) olje. Ko se zmes zgosti, smo dobili...
Prežganka po moje
V posodo, v kateri se bo kuhala juha, damo maslo in ga stopimo na zmernem ognju, dodamo nariban korenček in malo podušimo. Poprašimo z moko, malenkost popražimo in zalijemo s kropom,...
Sendvič s krešo
Kruh narežemo na rezine, namažemo ga z maslom, nanj položimo na rezine narezano kuhano jajce, na vrh pa potresemo narezano krešo.
Španska solata
Paradižnik narežemo na kolobarje in z njimi prekrijemo dno krožnika. Nanje naložimo rumene vršičke solate, šparglje, olive, narezano jajce ter sardele. Dodamo nasekljano čebulo in česen...
Cmočki
Gornje sestavine zmešamo, da dobimo srednje gosto testo. Zavremo slano vodo in z žlico, ki jo pomočimo v vrelo vodo, režemo cmočke. Ko priplavajo na vrh, so kuhani. Ponudimo jih z golažem...
Frtajla
Zelišča na drobno sesekljamo. Iz mleka, jajc, moke in soli naredimo testo - malo gostejše, kot za palačinke. Vmešamo zelišča in spečemo omleto.
Zeliščni kruh
V francosko štruco naredimo z nožem pod kotom oz. diagonalne zareze in sicer do 3/4 globoke (da se kruh samo na dnu drži skupaj). Razmak med posameznimi zarezami naj bi bil cca. 1,5...
Pečeni tortelini
Kuhane torteline damo v pekač, prelijemo z razžvrkljanim jajcem (količina odvisna od količine tortelinov) in potresemo z naribanim sirom. Damo v pečico za toliko časa, da se sir stopi...
Pražen stročji fižol
V ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo. Ko ta postekleni, dodamo ocvirke in nato fižol. Pražimo 10 minut, dodamo česen in na koncu umešamo jajci ter potresemo s sesekljanim peteršiljem.