Jogurtova omaka
V skodelo damo jogurt, majonezo ter gorčico, naribano kislo kumarico, drobno sesekljan peteršilj in česen, premešamo ter po okusu solimo in popramo.
Zeliščna omaka
Zmešamo kislo smetano, smetanov namaz, olupljeno in drobno narezano kumaro ter drobno nasekljana zelišča. Solimo. Omako ponudimo poleg pomfrija ali pečenega krompirja.
Domači hitri namazi
Vse sestavine zmeljemo v mikserju, da dobimo gladko maso. Poskusimo, če je potrebno, še kaj dodamo. Postrežemo v skodelicah, namažemo na kruhke, skupaj z maslom ali brez. Pojemo :)
Lahki tunin namaz
Tuno zmečkamo in dodamo skuto ter vse skupaj premešamo. Dodamo česen v prahu, drobnjak ali peteršilj (lahko oboje). Vse premešamo in namaz shranimo v posodico. Namaz naj počiva čez...
Pelati po moje
Česen nasekljamo in popražimo na olju. Ko dobi lepo barvo, dodamo pelate in začimbe. Pripravljeno je za na pico.
Salsa verde
Meto, peteršilj, kapre, gorčico, kisle kumarice, česen ter žlico olivnega olja zmeljemo v mešalniku. Nato damo v manjšo posodico in dodamo še kis. Dodamo še olivno olje in sicer toliko,...
Ruska plošča z jajci
Stročji fižol enakomerno prirežemo. Iz dijonske gorčice, kisa, olja in belega popra umešamo omako in z njo začinimo fižol. Kuhan in olupljen krompir in korenje narežemo na majhne kockice...
Sadno zelenjavni vitaminski napitek
Pomarančam in limonam iztisnemo sok, peteršilj in zeleno operemo in natrgamo na manjše koščke, ananas narežemo na manjše kose, banano nalomimo in vse skupaj gladko zmiksamo. Po želi...
Špargljeva kremna juha
Za dobro špargljevo juho je primerna kombinacija divjih in gojenih špargljev, redkeje se juha dela samo iz divjih špargljev. Šparglje operemo, odrežemo olesenele dele in jih natančno...
Zdrobovi cmoki
Mleko, vodo, maslo in ščep soli zavremo ter zakuhamo zdrob. Ko je dovolj gost, da se loči od kuhalnice, ga odstavimo in ohladimo. Vanj vmešamo 3 cela jajca in premešamo. Z mokrimi rokami...