Gratinirana zelenjava
Zavremo 2 dl vode in goveji kocki, v to stresemo zelenjavo in pokrijemo. Ko zavre, zelenjavo odcedimo. V steklokeramično posodo vlijemo toliko smetane, da prekrije dno, nato dodamo...
Brstični ohrovt s krompirjem in hrenovkami
Brstični ohrovt kuhamo 10 minut v slani vodi, nato ga odcedimo. Krompir skuhamo v slani vodi, olupimo in hladnega narežemo na rezine. Hrenovki narežemo na kolesca. Model za narastke...
Kraljevski krompir
Glede na količino krompirja vzamemo mleko in smetano (cca. pol litra tekočine na 1 kg krompirja). Mleko in smetano zavremo v večji kozici, dodamo maslo in strt česen. Dodamo narezan...
Meso na Verin način
Meso natremo z Vegeto in pustimo, da malo stoji. Medtem zmešamo nariban sir in kislo smetano. V pekač, ki smo ga predhodno namazali z oljem ali mastjo, položimo meso in pečemo v pečici,...
listnato testo z različnimi nadevi
Pizza "fukci": razvaljamo listnato testo in ga namažemo s kečapom po celem. Potresemo z origanom in potresemo po celi površini z naribano šunko in sirom (kot pri pici). Zvijemo...
Tunino - skutna torta
Okroglo posodo obložimo s folijo za živila. Dno obložimo s prvo plastjo toasta, ki smo mu odrezali skorjico. Pripravimo tunin nadev. Tuno odcedimo, zmešamo s parimi žlicami kisle smetane,...
Tiramisu by Tamara sir
Beljake stepemo v trd sneg. Penasto vmešamo sladkor in rumenjake ter dodamo Tamar sir. Posebej stepemo smetano in jo previdno vmešamo v sirovo zmes, kamor vmešamo tudi beljake. V kavo...
Pizza moje mame
Testo: v posodo damo moko, vanjo naredimo jamico. V jamico damo kvas, malo tople vode in malo sladkorja. Ko kvas naraste, damo v moko olje in sol in zgnetemo. Pustimo, da vzhaja. Nato...
Makaroni z zelenjavo in piščancem
Čebulo, česen, papriko ter paradižnik narežemo na manjše kose, damo dušiti na 2 žlici olja in začinimo. Cvetačo očistimo in jo damo kuhati v vrelo slano vodo. Med tem narežemo piščančje...
Puranji zrezek v sirovi omaki
Uporabimo lahko kakršnokoli belo meso. Zrezke narežemo in jih začinimo (poper in sol). Pustimo, da se razsolijo. Na pogretem olju jih opečemo in sproti odlagamo v posodo. Ko jih vrnemo...