Orehki - krema
Maslo, margarino in belo čokolado stopimo nad paro ali v mikrovalovki. Ko je tekoče, dodamo rum po okusu in sladkor v prahu, dobro premešamo z mešalcem, če je pretekoče, malo počakamo,...
Čokoladna glazura z lešniki
Zavremo vodo s sladkorjem (lahko ga damo manj, odvisno, kako je grenka čokolada in pa odvisno od okusa). Ko sirup zavre, ga odstavimo, vanj damo na koščke nalomljeno čokolado in mešamo,...
Sladki toast
Na parni kopeli stopimo čokolado, ji dodamo žlico dobre domače marelične marmelade in namažemo na toast (večji del po sredini, da se čokolada ne razlije po toasterju), ki ga dobro zapečemo.
Čokoladno bananin milkshake
Banane narežemo na kocke, jih damo v multipraktik ali mikser, dodamo cimet, mleko, vanilijevo tekočino (samo malo) in nato vse dobro zmeljemo. Ko končamo, natočimo v kozarec ali skodelico...
Domača vroča čokolada
Hladno čokolado nalomino in damo v multipraktik. Prisipamo sladkor in pudinge ter dodamo pomarančno lupinico. Vključimo multipraktik in meljemo, dokler se čokolada ne razpade v prah....
Lambada kolač
TESTO: 6 Jajc 15 dag Sladkorja 15 dag Moke ORANŽNA KREMA: 1 liter pomarančnega soka 3 vanilijeve pudinge 7 žlic sladkorja Petit keksi BELA KREMA: 6 žlic moje 6 žlic sladkorja 5 dcl...
Ledena kava
Najprej skuhamo kavo in jo ohladimo. V večji kozarec damo 2 kepici sladoleda - vanilijev ali čokoladni, prilijemo kavni liker in rum ter kavo. Kozarec okrasimo s stepeno smetano, potresemo...
Oblečeno sadje – sadna nabodala s čokolado
V kozico nalijemo vodo in jo zavremo. Vanjo postavimo manjšo skledo (ali kozico), v katero nalomimo čokolado. Čokolada se bo začela topiti, pri čemer ji pomagamo z metlico. Če želimo,...
Sladek štajerski pokal
Za bučni-krokant: sladkor (200 g) raztopimo v eni manjši kozici in pustimo svetlo rjavo karamelizirati. Dodamo bučna semena, pomešamo in maso takoj stresemo na en obložen pekač s papirjem...
Terina tris z jagodičjem v medenem vaflju
Mlečna pena: 20 g želatine v lističih približno 5 minut namakamo v mrzli vodi. Zavremo 110 g sladke smetane, v kateri stopimo 130 g mlečne čokolade. Odstavimo z ognja, lističe želatine...