somov file in zelenjava v belem vinu
predpriprava Soma očistimo (gl. nasveti) in filiramo, pri čemer pazimo, da ne poškodujemo kože. Korenček ostrgamo in zrežemo na zelenjavne rezance. Ribji osnovi prilijemo vino, potem...
korenčkova kremna juha z breskvami
priprava Zelenjavna osnova pristavimo in segrejemo. Korenček očistimo in drobno narežemo. Šalotki olupimo in drobno sesekljamo. V posodi pristavimo četrt vroče zelenjavne osnove, sesekljano...
blitvini zvitki z velikimi pokrovačami in gobovim pripravkom v žafranovi omaki
predpriprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje blitve. Pokrovače očistimo. Blitvinim listom porežemo odebeljena rebra oziroma peclje, potem pa jih za 10 sekund vržemo v krop....
bučna rižota II
priprava Zelenjavno osnovo pristavimo in zavremo. Bučno meso grobo naribamo. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo sesekljano šalotko....
dušen zeliščni riž II
30-45minut - www.gurman.eupriprava gl. file zlatovčice z zeliščnim rižem in žafranovo peno različice 200 gramov neglaziranega riža skuhamo v zelenjavni osnovi. Medtem 150 gramov šampinjonovih klobukov očistimo...
gobova rižota z rdečim vinom
30-45minut - www.gurman.eupriprava zelenjavno osnovo pristavimo in segrejemo. Očiščene gobe narežemo na lističe. Šalotko olupimo in drobno sesekljamo. V posodi stopimo pol masla, na katerem posteklenimo sesekljano...
široki rezanci z jurčki in kozicami
predpriprava V večjem loncu pristavimo veliko količino vode za kuhanje testenin. Jurčke dobro obrišemo in narežemo na nekoliko debelejše lističe. Repke kozic na hitro oprhamo pod tekočo...
pekoča brokolijeva omaka
priprava Brokoli očistimo; nežna stebla narežemo na tanke rezine, cvetove pa pustimo cele. Timijan osmukamo. Čili zdrobimo v možnarju. Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo...
klapavice, avokado in kalčki v solati
priprava V kozici zavremo vodo za blanširanje paradižnika. Kalčke oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo. Paradižnika za 20 sekund potopimo v krop. Nato ju odcedimo, olupimo, razpolovimo...