Testo za štrudelj
Iz naštetih sestavin zgnetemo testo in ga razdelimo na dva dela. Razvaljamo in nadevamo z jabolki ali s kakim drugim sadnim nadevom.
Panna Cota alla Hubertus
Smetano skupaj s sladkorjem in medom zavremo in ji dodamo lističe želatine. Ko zavre, odstavimo, prelijemo v čaše ali kakšne druge modelčke in pustimo, da se ohladi. Gozdne sadeže ali...
Sadna zloženka
Olupimo jabolka, jih narežemo in skuhamo. Nato jih odcedimo, posladkamo, posujemo s cimetom in jih zmeljemo s paličnim mešalnikom. Vodo prihranimo! V pekač položimo Albert kekse. Čez...
Lahka sadna rezina
Sadje operemo in narežemo na koščke, v eni posodi zmešamo 2 veliki kisli smetani z mletim sladkorjem, v drugi posodi pripravimo 2 vrečki šlaga po navodilih. Na nizek pekač (za v pečico)...
Čokoladna strjenka
Mleko, kakav in sladkor zavremo. V ohlajeno primešamo želatino, ki smo jo poprej dobro zmešali z malo mleka. Strjenko nalijemo v steklene posodice in ohlajene postavimo v hladilnik....
Breskova torta
Jajca penasto umešamo, počasi dodamo sladkor in na koncu še narahlo dodamo moko in vlijemo v tortni model obložen s peki papirjem, ter damo takoj v pečico na 180 stopinj in pečemo od...
Torta z jagodičjem
Piškote zdrobimo, zmešamo z maslom in vtisnemo v pekač ter dobro stlačimo. Zmešamo skuto, sladkor, vanilijev sladkor in limonin sok, dodamo stepeno smetano. Želatino stopimo in jo dobro...
Sladoled za ljubitelje Nutelle
Mleko segrejemo le toliko, da stopimo sladkor. Medtem stepemo sladko smetano, vendar ne čisto do konca. Prepražimo lešnike, nato pa vse sestavine narahlo zmešamo skupaj ter nalijemo...
Tople borovničke s sladoledom
Maslo stopimo v ponvi, dodamo sadje in ga pražimo, da večina vode izhlapi, posladkamo po želji, stresemo na sladoledne kepice ter okrasimo s sladko smetano.
Pecivo tete Manje
Vse sestavine zmešamo s kuhalnico ter spečemo v pekaču za vence, lahko pa jih naredimo tudi v obliki mufinov, v pekaču za srnin hrbet. Po želji pecivo lahko tudi oblijemo s čokoladnim...