grahova rižota z bučkinimi cvetovi s skutinim nadevom
30-45minut - www.gurman.eupredpriprava V kozici pristavimo in zavremo vodo za kuhanje graha; vodo posolimo. Riž oprhamo pod tekočo hladno vodo, potem pa ga dobro posušimo. V skledi gladko razmešamo kozjo skuto,...
bučke s smetano in parmezanom
priprava Bučke očistimo in zrežemo na drobne kocke. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. V globlji ponvi segrejemo olje, na katerem zlato rumeno prepražimo sesekljano čebulo...
črna rižota z lignji
priprava Očiščene lignje narežemo na tanke kolobarje. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Zelenjavno osnovo pristavimo in zavremo. V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo...
pekoči svedrčki z lepotkami in repki kozic
priprava Česen olupimo in drobno sesekljamo. Čili razpolovimo, razsemenimo in drobno sesekljamo. V loncu pristavimo in zavremo vodo za kuhanje testenin. Rukolo operem, dobro odcedimo...
pekoči škampi v beli buzari
predpriprava Škampe očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo. V skodelici gladko razmešamo belo vino, sol in čili. Česen olupimo in drobno sesekljamo; gl. različice....
potočni rak in smučev file na krompirjevem pireju
predpriprava Pristavimo krompir za krompirjev pire; gl. priprava. Jušno zelenjavo očistimo in narežemo na večje koščke. Potočne rake in smučeve fileje očistimo in oprhamo pod tekočo...
hruške v belem vinu s cimetom
priprava V manjši posodi pristavimo in zavremo vino, sladkor, limonino lupino, cimetovo palčko ter po ščep naribanega muškatnega oreščka in sveže mletega popra. Hruške olupimo, pri...
hruške v belem vinu z vaniljo
priprava Vanilijev strok podolžno razpolovimo. V posodi pristavimo 3 decilitre vode, vino, sladkor, limonin sok, vaniljo in vanilijev izvleček. Zavremo in med občasnim mešanjem kuhljamo,...
hruške v rdečem vinu
priprava V posodi pristavimo in zavremo vino s sladkorjem. Limonino lupino drobno naribamo, limono pa razpolovimo in ožamemo. Hruške olupimo, razpolovimo in razpečkamo. Vrelemu vinu...
hruškov kompot z belim vinom in pinjolami
priprava V posodi pristavimo vino, sladkor, podolžno razpolovljen vanilijev strok in košček limonine lupine. Zavremo in kuhamo 5 minut. Hruške olupimo, podolžno razkosamo na četrtine,...