Piščančja prsa z gobami
Na olju in maslu posteklenimo sesekljano čebulo, dodamo razkosana piščančja prsa, solimo, popramo, potresemo s timijanom in v odkriti posodi pečemo, da meso dobi barvo. Med pečenjem...
Špinačna riževa torta
Špinačne liste poparimo, ožamemo in nasekljamo. Jušno osnovo segrejemo (lahko v mikrovalovni pečici). V ponvi raztopimo 75 g masla in dodamo sesekljano čebulo in česen, malo pokuhamo,...
špageti z mleto govedino s karijevim praškom
priprava Papriko očistimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo in narežemo na tanke rezine. Mlado čebulo očistimo in zrežemo na kolesca. V globlji ponvi segrejemo 2 žlici olja, na katerem...
somov file in zelenjava v belem vinu
predpriprava Soma očistimo (gl. nasveti) in filiramo, pri čemer pazimo, da ne poškodujemo kože. Korenček ostrgamo in zrežemo na zelenjavne rezance. Ribji osnovi prilijemo vino, potem...
špageti s sirovo omako in lososovim filejem
priprava V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Očiščenega lososa narežemo na centimeter široke trakove. Čili razsemenimo in drobno narežemo. Drobnjak narežemo na centimeter široke...
beli brodet z belimi ribami in sipo
priprava Ribe očistimo, filiramo in odstranimo kožo in koščice; gl. nasveti. Sipo očistimo in narežemo na manjše koščke. V posodi segrejemo olje, na katerem sipo pražimo, da se zmehča....
borovničeva rižota
priprava Riž preberemo, operemo, odcedimo in dobro posušimo. Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Borovnice preberemo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo....
blitvini zvitki z velikimi pokrovačami in gobovim pripravkom v žafranovi omaki
predpriprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje blitve. Pokrovače očistimo. Blitvinim listom porežemo odebeljena rebra oziroma peclje, potem pa jih za 10 sekund vržemo v krop....
črna rižota s sipo in rozinami
30-45minut - www.gurman.eupredpriprava Sipe očistimo – črnilo prihranimo, in narežemo na koščke. priprava Ribjo osnovo pristavimo in segrejemo. Rozine operemo in odcedimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo....
črna rižota z lignji
priprava Očiščene lignje narežemo na tanke kolobarje. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Zelenjavno osnovo pristavimo in zavremo. V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo...