Piščančja prsa z gobami
Na olju in maslu posteklenimo sesekljano čebulo, dodamo razkosana piščančja prsa, solimo, popramo, potresemo s timijanom in v odkriti posodi pečemo, da meso dobi barvo. Med pečenjem...
špageti z mleto govedino s karijevim praškom
priprava Papriko očistimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo in narežemo na tanke rezine. Mlado čebulo očistimo in zrežemo na kolesca. V globlji ponvi segrejemo 2 žlici olja, na katerem...
somov file in zelenjava v belem vinu
predpriprava Soma očistimo (gl. nasveti) in filiramo, pri čemer pazimo, da ne poškodujemo kože. Korenček ostrgamo in zrežemo na zelenjavne rezance. Ribji osnovi prilijemo vino, potem...
špageti s sirovo omako in lososovim filejem
priprava V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Očiščenega lososa narežemo na centimeter široke trakove. Čili razsemenimo in drobno narežemo. Drobnjak narežemo na centimeter široke...
beli brodet z belimi ribami in sipo
priprava Ribe očistimo, filiramo in odstranimo kožo in koščice; gl. nasveti. Sipo očistimo in narežemo na manjše koščke. V posodi segrejemo olje, na katerem sipo pražimo, da se zmehča....
blitvini zvitki z velikimi pokrovačami in gobovim pripravkom v žafranovi omaki
predpriprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje blitve. Pokrovače očistimo. Blitvinim listom porežemo odebeljena rebra oziroma peclje, potem pa jih za 10 sekund vržemo v krop....
potočni rak in smučev file na krompirjevem pireju
predpriprava Pristavimo krompir za krompirjev pire; gl. priprava. Jušno zelenjavo očistimo in narežemo na večje koščke. Potočne rake in smučeve fileje očistimo in oprhamo pod tekočo...
široki rezanci z jurčki in kozicami
predpriprava V večjem loncu pristavimo veliko količino vode za kuhanje testenin. Jurčke dobro obrišemo in narežemo na nekoliko debelejše lističe. Repke kozic na hitro oprhamo pod tekočo...
čemaževa kremna juha s stepeno smetano
predpriprava Zeleno, korenček in krompir olupimo in zrežemo na drobne kockice. Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Čemaž oprhamo pod tekočo hladno vodo in dobro...
Rdeče zelje
V večjem loncu segrejemo olje in mu dodamo sladkor, da karamelizira. Nato dodamo še nasekljano čebulo in česen, ter na hitro pocvremo. Nato damo v lonec na trakove narezano rdeče zelje...