pekoča juha z lepotkami in koromačem
priprava Koromač očistimo, razpolovimo in izrežemo trdo sredico; koromač drobno narežemo, zelene lističe prihranimo. Česen olupimo, 3 stroke drobno sesekljamo. Čili zdrobimo. Kruh narežemo...
listov zvitek s hladno olivno omako
predpriprava Fileje temeljito očistimo; pri vrhunski kuhinji odstranimo tudi kožo. priprava Fileje blago posolimo, namažemo s tapenado, zvijemo in položimo v manjšo ognjevarno posodo....
Kuhano vino za gurmane
Če nimamo portovca, ga lahko zamenjamo s pomarančnim likerjem. Vse navedene sestavine (razen portovca ali pomarančnega likerja) damo v dovolj velik lonec in pristavimo na štedilnik....
pekoči škampi v beli buzari
predpriprava Škampe očistimo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in dobro odcedimo. V skodelici gladko razmešamo belo vino, sol in čili. Česen olupimo in drobno sesekljamo; gl. različice....
jabolka v belem vinu
priprava V posodi pristavimo in zavremo vino s sladkorjem. Limonino lupino drobno nastrgamo, limono pa razpolovimo in ožamemo. Jabolka olupimo, razpolovimo in razpečkamo. Vrelemu vinu...
slive v rdečem vinu
priprava V posodi pristavimo in zavremo vino s sladkorjem. Limonino lupino drobno nastrgamo, limono pa razpolovimo in ožamemo. Slive izkoščičimo. Vrelemu vinu dodamo 4 žličke limoninega...
Sangria
30-45minut - www.KajNajSkuham.comBreskve in ananas narežemo na manjše kocke. Pomaranče olupimo, odstranimo kožo in narežemo na majhne koščke. Sadje preložimo v skledo za bovlo, prelijemo s pomarančnim likerjem, sokom...