Špinačna riževa torta
Špinačne liste poparimo, ožamemo in nasekljamo. Jušno osnovo segrejemo (lahko v mikrovalovni pečici). V ponvi raztopimo 75 g masla in dodamo sesekljano čebulo in česen, malo pokuhamo,...
črna rižota z lignji
priprava Očiščene lignje narežemo na tanke kolobarje. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Zelenjavno osnovo pristavimo in zavremo. V posodi segrejemo olje, na katerem posteklenimo...
Rižota trevisiano
Na olju prepražimo drobno nasekljano čebulo in česen, dodamo slanino na koncu pa še riž, da postekleni. Dodamo še na grobo narezan radič in premešamo. Vse skupaj pražimo nekaj minut,...
Piščančji žepki z jabolčnim nadevom
Piščančje fileje razpolovimo in v vsakega zarežemo z nožem, da nastane žepek. Dobro posolimo in popopramo, nato pa pripravimo nadev. Nadev Najprej olupimo in naribamo jabolko, ter drobno...
Risotto Milanese – rižota po milansko
1. Žafran ali žafraniko namočimo v vreli juhi ali vodi. 2. Čebulo drobno nasekljamo. 3. V široki posodi z debelim dnom segrejemo olje. Dodamo čebulo in pražimo ob stalnem mešanju, da...