Piščančja prsa z gobami
Na olju in maslu posteklenimo sesekljano čebulo, dodamo razkosana piščančja prsa, solimo, popramo, potresemo s timijanom in v odkriti posodi pečemo, da meso dobi barvo. Med pečenjem...
Puranji zrezki s sirom in vinom
V ponvi segrejemo olje. Ko je vroče, na njem popečemo predhodno soljene puranje zrezke in ko so pečeni, dodamo sladko smetano, narezan strok česna ter 1 žličko kisle smetane. Po zavretju...
špageti z mleto govedino s karijevim praškom
priprava Papriko očistimo, razkosamo na četrtine, razsemenimo in narežemo na tanke rezine. Mlado čebulo očistimo in zrežemo na kolesca. V globlji ponvi segrejemo 2 žlici olja, na katerem...
poširan lososov file v smetanovi omaki
priprava Veliko ponev namažemo z maslom. Ribje fileje natančno očistimo in posušimo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami. Položimo jih v ponev, prilijemo vino ter dodamo začimbe in zelišča....
poširan oradin file v smetanovi omaki
priprava Veliko ponev namažemo z maslom. Ribje fileje natančno očistimo in posušimo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami. Položimo jih v ponev, prilijemo vino ter dodamo začimbe in zelišča....
špageti s sirovo omako in lososovim filejem
priprava V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Očiščenega lososa narežemo na centimeter široke trakove. Čili razsemenimo in drobno narežemo. Drobnjak narežemo na centimeter široke...
borovničeva rižota
priprava Riž preberemo, operemo, odcedimo in dobro posušimo. Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Borovnice preberemo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo....
file morske žabe z ragujem iz školjk
priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Školjke pod hladno vodo temeljito očistimo; odprte zavržemo; gl. opozorila. V posodi segrejemo 3 žlice olja, na katerem po obeh straneh opečemo...
lososov file s porovim pirejem in praženimi lisičkami
priprava V skodelici gladko razmešamo arašidovo olje, gorčico in piment. Z mešanico premažemo lososove fileje. Krompir olupimo, zrežemo na kocke, pristavimo v hladni soljeni vodi, zavremo...
blitvini zvitki z velikimi pokrovačami in gobovim pripravkom v žafranovi omaki
predpriprava V posodi pristavimo vodo za blanširanje blitve. Pokrovače očistimo. Blitvinim listom porežemo odebeljena rebra oziroma peclje, potem pa jih za 10 sekund vržemo v krop....