somov file in zelenjava v belem vinu
predpriprava Soma očistimo (gl. nasveti) in filiramo, pri čemer pazimo, da ne poškodujemo kože. Korenček ostrgamo in zrežemo na zelenjavne rezance. Ribji osnovi prilijemo vino, potem...
poširan lososov file v smetanovi omaki
priprava Veliko ponev namažemo z maslom. Ribje fileje natančno očistimo in posušimo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami. Položimo jih v ponev, prilijemo vino ter dodamo začimbe in zelišča....
poširan oradin file v smetanovi omaki
priprava Veliko ponev namažemo z maslom. Ribje fileje natančno očistimo in posušimo s papirnatimi kuhinjskimi brisačami. Položimo jih v ponev, prilijemo vino ter dodamo začimbe in zelišča....
brokoli v belem vinu
priprava Brokoli očistimo in razcvetkamo na večje kose. Trda stebla ločimo in zrežemo na manjše koščke. Česen olupimo in drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerem na hitro...
špageti s sirovo omako in lososovim filejem
priprava V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Očiščenega lososa narežemo na centimeter široke trakove. Čili razsemenimo in drobno narežemo. Drobnjak narežemo na centimeter široke...
beli brodet z belimi ribami in sipo
priprava Ribe očistimo, filiramo in odstranimo kožo in koščice; gl. nasveti. Sipo očistimo in narežemo na manjše koščke. V posodi segrejemo olje, na katerem sipo pražimo, da se zmehča....
borovničeva rižota
priprava Riž preberemo, operemo, odcedimo in dobro posušimo. Zelenjavno osnovo pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. Borovnice preberemo, oprhamo pod tekočo hladno vodo in odcedimo....
file morske žabe z ragujem iz školjk
priprava Pečico segrejemo na 200 °C. Školjke pod hladno vodo temeljito očistimo; odprte zavržemo; gl. opozorila. V posodi segrejemo 3 žlice olja, na katerem po obeh straneh opečemo...
listov zvitek s hladno olivno omako
predpriprava Fileje temeljito očistimo; pri vrhunski kuhinji odstranimo tudi kožo. priprava Fileje blago posolimo, namažemo s tapenado, zvijemo in položimo v manjšo ognjevarno posodo....
lososov file s porovim pirejem in praženimi lisičkami
priprava V skodelici gladko razmešamo arašidovo olje, gorčico in piment. Z mešanico premažemo lososove fileje. Krompir olupimo, zrežemo na kocke, pristavimo v hladni soljeni vodi, zavremo...