Poletna sladica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netZa testo stepemo jajca in sladkor ter nato ostale sestavine. Na pomaščen okrogel pekač vlijemo testo in pečemo na 180 stopinjah cca. 30 minut. Biskvit ohladimo ter dvakrat prerežemo....
Bananina ali jagodna krema
Za otroke - www.kulinarika.netBanane najprej olupimo (jagod ni potrebno) in jih pretlačimo z vilico. Potem jih stresemo v posodo in jim dodamo mascarpone sir. Če delamo bananino kremo, kremo polijemo z malo limoninega...
Jagodne sanje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz štirih jajc pripravimo svetlo in iz štirih temno testo. Cela jajca in dve žlici mlačne vode stepamo s sladkorjem, dodamo zvrhano sladkorja na vsako jajce in zvrhano žlico moke. Pri...
Jagodna zloženka
Mlačno mleko zmešamo s kakavom in namočimo prvo vrsto baby piškotov. Za kremo zmešamo vse sestavine v kompaktno kremo. Nabrizgamo na prvo plast piškotov. Narežemo jagode in jih položimo...
Jagodno borovničeva torta
Zmrznjeno sadje odmrznemo in splaknemo pod tekočo vodo. Biskvit: ločimo beljake in rumenjake. Rumenjakom dodamo 5 žlic sladkorja in stepamo 15 minut. Iz beljakov stepemo sneg, kateremu...
Jagodno borovničeve rezine
Za biskvit stepemo sneg iz beljakov, mu postopoma dodajamo sladkor, da postane čvrst in na koncu previdno umešamo rumenjake ter moko. Biskvit spečemo v malo višjem pekaču dimenzij približno...
Rdeča torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: posebej stepemo beljake, v drugi posodi pa rumenjake, sladkor, mleko, olje, moko, pecilni prašek, kakav ter jedilno barvo (barve dodajamo po želji, dokler ne dobimo odtenka,...
Poletna osvežitev
Biskvit: jajca ločimo in rumenjakom primešamo sladkor v prahu ter vanilin sladkor. Dodamo moko s pecilnim praškom in na rahlo premešamo. Beljake stepemo in vmešamo sneg. Pečemo na 180...
Nogometna torta
Sladice in peciva - www.kulinarika.netOd 9 jajc ločimo beljake od rumenjakov. 9 žlic vode vtepemo v sneg beljakov ter postopoma dodajamo sladkor. Rumenjakom ravno tako dodamo 9 žlic vode. Ko je sneg s sladkorjem stepen,...
Jagodne kremšnite
Sladice in peciva - www.kulinarika.netListnato testo razvaljamo v velikosti velikega pekača. V pekaču ga položimo na peki papir in gosto prebodemo z vilicami. Pečemo ga pri 190°, da zlato zarumeni. Ohlajeno testo narežemo...