Ajdova kaša s pršutom
Posebej skuhamo ajdovo kašo. Na olivnem olju posteklenimo čebulo, dodamo na trakove narezan pršut in ga na hitro popražimo. Zalijemo z vinom in ko izpari, dodamo začimbe, pretlačene...
Pasta alla puttanesca
Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo in dodamo 3 večje slane filete, da se razpustijo med čebulo. Dodamo 3 žlice mezge, dobro pomešamo in zalijemo z belim vinom. Dodamo pelate...
Sardelice s prilogo
Sardelicam odstranimo glave in drobovje in jih operemo v slani vodi. Osušimo jih na papirnati brisači ter povaljamo v koruznem zdrobu (ali moki) in jih 7 minut cvremo v fritezi. Skledo...
Piščančja prsa z gobami
Na olju in maslu posteklenimo sesekljano čebulo, dodamo razkosana piščančja prsa, solimo, popramo, potresemo s timijanom in v odkriti posodi pečemo, da meso dobi barvo. Med pečenjem...
Zrezek po cigansko
Zrezke začinimo s soljo, vegeto, poprom, gorčico. Na olju prepražimo čebulo in česen, tako da čebula postekleni. Paradižnik nasekljamo na drobne koščke in ga skupaj z narezano papriko...
Novoletni punč
Vse skupaj zavremo in nato precedimo. Pijemo toplo.
Klapavice ala buzara 2
Klapavice dobro očistimo s krtačko. Uporabimo samo dobro zaprte. Na olju prepražimo strt česen toliko, da zadiši. Dodamo še drobtine, jih malo prepražimo in stresemo školjke. Pokrite...
Testenine z bučkami in panceto
Testenine skuhamo v slanem kropu. Na olju prepražimo čebulo, dodamo česen ter na kockice narezane bučke. Vse skupaj dušimo, dodamo vse začimbe, zalijemo z malo vode in potem z vinom....
Svinjski zrezek z bučkami in šparglji
Meso začinimo in ga na hitro popečemo z obeh strani. Odstavimo na toplo. V isti maščobi pražimo drobno narezano čebulo, dodamo narezane šparglje ter naprej dušimo ter dodamo na kocke...
Testenine s šparglji, bučkami in korenčkom
Šparglje nalomimo do mehkega. Trde dele skuhamo v 1 l vode, nekaj vode bomo uporabili za zalivanje omake, drugo pa lahko pijemo, ker je zdravo. Na olju pražimo čebulo, dodamo šparglje,...