Tipično irsko kosilo
Ostale jedi - www.kulinarika.netMeso začinimo s soljo in poprom. Krompir narežemo na večje kose, pasternak na dva dela, čebulo na polovice, cele stroke česna prav tako prerežemo na pol skupaj z ovoji. Vse skupaj mešano...
Jagnječja enolončnica
Enolončnice - www.mojirecepti.comPastinak in korenje operemo, olupimo in narežemo. Čebulo olupimo na narežemo na večje kose. Jagnječje meso operemo, osušimo in iz njega odrežemo maščobo in kite. Narežemo ga na manjše...
Krompir z šampinjoni in jajčevci
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comRdečo čebulo zrežemo na kolobarčke. Jajčevec narežemo na enakomerno debele rezine, nasolimo in pustimo, da se odcedi. Krompir olupimo, narežemo na ploščice in jih oplaknemo pod mrzlo...
Pečen krompir
Prikuhe in priloge - www.mojirecepti.comKrompir olupimo in narežemo, nato ga solimo in popramo. Damo ga na pekač. Pršut narežemo na rezine. Čebulo olupimo in narežemo. K krompirju dodamo pršut, čebulo, lovorova lista, rožmarin...
Svinjska rebrca s krompirjem
Glavne jedi - www.kulinarika.netV ogreto pečico na 180 stopinj na mrežo postavimo že nekaj ur prej nasoljena svinjska rebrca. Med peko naj maščoba odteka na pekač, ki je nameščen pod rešetko. Medtem olupimo krompir...
Jagnje v zelenjavi in sadju
Glavne jedi - www.kulinarika.netV možnarju stolčemo začimbe ter jih prelijemo z olivnim oljem in premešamo. Meso narežemo na koščke in ga natremo z začimbami in soljo. Polovico začimb v olju prihranimo za kasneje....
Krompirjev pire z baziliko in pinjolami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPinjole pražimo v ponvici brez olja do zlato - rjave barve. Med praženjem stalno mešamo, kajti lahko se hitro zažgejo. Krompir olupimo, skuhamo v slani vodi, odcedimo in pretlačimo....
Krompir z rožmarinom
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netKrompir olupimo, narežemo na kocke, operemo in dobro osušimo. Pokapamo ga z olivnim oljem in izdatno posujemo z rožmarinom. Pečemo do zlato rumenega in posolimo.
Krompirjeve polovičke
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMlad krompir samo operemo (skrtačimo), starega olupimo in operemo. Po dolgem ga prerežemo čez pol. Česen stisnemo ali drobno sesekljamo in ga zmešamo s soljo in nekaj žlicami olivnega...
Škarpena iz pečice
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netRibici najprej lepo očistimo in ju z obeh strani malo narežemo (ne prerežemo). V narezane špranje vtremo mešanico začimb, ki smo jih vmešali v manjšo količino olivnega olja. Manjši...