Mesna rolada s palačinkami
Mleto meso prepražimo na čebuli, dodamo paradižnik, začimbe po želji... Pripravljenega ohladimo in z malo mesne omake zmeljemo v multipraktiku, da dobimo gladko maso. Medtem, ko se...
Štruklji z rukolo
Pripravimo kvašeno testo in ga pustimo vzhajati. Nadev: na olju popražimo na grobo narezano čebulo toliko, da postekleni, dodamo na kocke narezan pršut in grobo sekljano rukolo. Na...
Svinjska ribica po primorsko
Svinjsko ribico povaljamo v popru, kar precej, in jo dobro popražimo na olivnem olju z vseh strani. Ugasnemo in jo malce ohladimo. Razvaljamo testo in nanj položimo rezine mortadele...
Pizza v listnatem testu
Listnato testo razvaljamo na debelino 0,5 cm. Razrežemo ga na kvadrate, velike približno 10x10 cm. Vsak kvadratek namažemo s kečapom in malo posujemo z origanom. Nato nanje položimo...
Pite »prevrnjenke«
Zamesimo testo in ga pustimo vzhajati. Če bomo delali več pit, ga razdelimo na toliko delov, kolikor pit nameravamo narediti. Okrogel pekač ali kak drug nepregoren pekač (lahko uporabimo...
Pica malo drugače
Na testo najprej namažemo oz. damo skuto. V ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo in jo damo na skuto. Na skuto položimo še koščke slanine. Pečemo slabo uro na 200 stopinjah (odvisno...
Hitri sirni prigrizek
Razvaljamo vlečeno testo in razrežemo na poljubne oblike, lahko trakove, kvadrate. Položimo jih na peki papir, vsakega namažemo z zelo slano vodo – topli vodi smo dodali sol. Na vsak...