Ajdova kaša s pršutom
Posebej skuhamo ajdovo kašo. Na olivnem olju posteklenimo čebulo, dodamo na trakove narezan pršut in ga na hitro popražimo. Zalijemo z vinom in ko izpari, dodamo začimbe, pretlačene...
Pasta alla puttanesca
Na olivnem olju prepražimo nasekljano čebulo in dodamo 3 večje slane filete, da se razpustijo med čebulo. Dodamo 3 žlice mezge, dobro pomešamo in zalijemo z belim vinom. Dodamo pelate...
Omaka z bučkami
Bučke olupimo in naribamo. Korenček narežemo na kolobarčke. Bučke, korenček in grah damo v posodo, dodamo sol in dušimo do mehkega. Dodamo mezgo in počakamo, da zavre. Nato dodamo še...
Polentinella
Po navodilu na embalaži instant koruznega zdroba skuhamo redkejšo polento. Med vsipanjem oz.mešanjem dodamo olivno olje (po občutku, da se polenta lepše premeša). Ohlajeno polento skupaj...
Omaka iz bučk in kislih kumaric
V voku ali ponvi prepražimo nasekljani mladi čebuli in pustimo, da se podušita. Dodamo na kocke narezani bučki, kisle kumarice, knorr kocko in pol žličke vegete. Dušimo na srednjem...
Špageti s piščančjim mesom in paradižnikovo omako
Piščančje fileje narežemo na kocke in jih na vročem olju popražimo. Dodamo sol, poper, malo vegete, lovorov list in timijan. Meso shranimo na toplem. Na istem olju prepražimo čebulo...
Tortilje, ki se stopijo v ustih
Čebulo sesekljamo in jo prepražimo na olju, dodamo narezane paprike, solimo, dodamo origano in baziliko, malo zalijemo z vodo in dušimo tako dolgo, da se paprika zmehča. Piščanca narežemo...
bučke in češnjevci na hitro
priprava Bučke očistimo in narežemo na približno pol centimetra debele rezine. Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Češnjevce očistimo in razpolovimo. V globlji ponvi segrejemo...
marinirana jušna zelenjava
priprava Korenček in zeleno očistimo, podolžno razpolovimo in narežemo na približno 5 centimetrov dolge rezance. V posodi pristavimo in zelenjavno osnovo; gl. nadomestek. Por podolžno...
bradačev file na mešani solati
priprava Ribje fileje temeljito očistimo ter začinimo s soljo in sveže mletim belim poprom. Solato preberemo, operemo in do suhega odcedimo. Limono dobro operemo, obrišemo s kuhinjsko...