Deset minutna omaka za pašto
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netSesekljamo čebulo in jo v večji posodi ali ponvi popražimo na olivnem olju. Medtem ko se čebula praži, pristavimo na štedilnik vodo za pašto. Nasekljamo še papriko in jo dodamo čebuli....
Melancani s porom in siri
Glavne jedi - www.kulinarika.netMelancana prerežemo po dolžini in ju v slanem kropu blanširamo par minut. Por zrežemo na širše trakove. Melancana izdolbemo in meso sesekljamo. Por prepražimo na olivnem olju in dodamo...
Špageti amatriciana
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netPanceto popražimo na olivnem olju, dodamo pelate, prevremo in začinimo. Prelijemo čez kuhane špagete in ponudimo.
Svedrčki po Ernino
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netNa olju prepražimo čebulo, ko dobi rumeno barvo, dodamo narezane gobice in sesekljano korenje in pražimo skupaj s čebulo še 7 do 10 minut. Nato dodamo narezane koščke filejev in pražimo,...
Solata iz čičerke in rdečega fižola
Solate - www.kulinarika.netV posodo damo čičerko, fižol in sesekljano čebulo. Iz ostalih sestavin zmešamo omakico in vse skupaj zmešamo ter pustimo 15 minut, da se sestavine prepojijo. Prelijemo čez čičerko in...
Testenine z gobicami in bučkami
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netOlupimo in narežemo bučke ter jih rahlo prepražimo na olivnem olju. Dodamo gobice, strt česen, sol, poper, timijan in posodo pokrijemo. Dušimo do mehkega (cca. 10 - 15 minut). Dodamo...
Pašta s tuno v minutki
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMedtem ko kuhamo pašto v slanem kropu, zamešamo v posodi: tuno, kateri odcedimo olje, kislo smetano, baziliko in ščepec soli. Ko je pašta skuhana jo odcedimo, damo nazaj v lonec in...
Kruh s paradižnikom in baziliko pečen v avtomatu za peko kruha
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV avtomat v posodo vlijemo mleko, dodamo olivno olje, sol, baziliko in paradižnikovo mezgo. Na to vsujemo moko in na vrh že vzhajan kvas. Izberemo program normal.
Gaberski špageti
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netDrobno sesekljan česen vržemo na ogreto olivno olje in nekaj sekund za tem dodamo z rokama na hitro pregnetene pelate iz pločevinke (če imate na zalogi zrele, sveže pelate, toliko bolje)....
Pikantna bedrca
Glavne jedi - www.kulinarika.netBedrca natremo s soljo, poprom, rdečo sladko papriko in česnom. Položimo jih v ognjevarno stekleno posodo ter jih začinimo s pekočim ajvarjem, gorčico, baziliko in pokapamo z olivnim...