Česnova marinada
Omake in namazi - www.mojirecepti.comČesen in čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V posodi zmešamo česen, čebulo, belo vino, olivno olje, sladkor in sesekljano baziliko. Z marinado namažemo piščanca in ga pustimo v hladilniku...
Pšenični kruhki
Sladice in peciva - www.kulinarika.netV skodelico vlijemo 2 dl alpskega mleka ter mu dodamo zvrhano žlico moke, žličko sladkorja ter kvas. Vse dobro premešamo. V drugo večjo posodo vsujemo 400 g moke ter takoj dodamo začimbe,...
Polnozrnati pica mufini
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netMoko vsujemo v skledo, dodamo olje in sol. Kvas stopimo v malo tople vode, dodamo sladkor in pustimo, da vzhaja. Vzhajan kvas vlijemo k moki in dolijemo toliko vode, da je testo gosto...
Česnovo - zeliščne štručke
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMleko in vodo nalijemo v posodo, dodamo kvas in žlico sladkorja ter premešamo, da se kvas raztopi. Dodamo presejano moko, začimbe, sol in sesekljan česen. Zgnetemo gladko testo. Če...
Kruhki - preprosto božanski
Iz 1 kg moke zamesimo čisto navaden kruh, ki naj bo približno tako mehek, kot testo za potico. Testo pustimo vzhajati, nato ga pregnetemo in ga razdelimo na cca. sedem delov. Oblikujemo...
Zelenjavna priloga ali omaka k testeninam
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olju dušimo čebulo in česen s pelati, dodamo kocko, sol, baziliko in poper. Pet minut pred koncem pa dodamo dobro odcejen in oplaknjen grah, smetano, sir ter dušimo še nadaljnjih...
Bazilikin sirup
Napitki - www.kulinarika.netBaziliko temeljito operemo pod curkom mrzle vode in odcedimo. V lonec damo sladkor in vodo. Premešamo in počasi segrevamo, dokler se ves sladkor ne stopi in mešanica ne zavre. Odstavimo...
Sladko korenje v sirovi omaki
Predjedi - www.kulinarika.netKorenje damo kuhati v vodo, v katero smo dali celo kumino, žlico sladkorja, ščepec soli in ščepec popra. Korenje kuhamo 30 - 45 minut, toliko, da postane mehko. Ko je korenje že skoraj...
Česnova pogača
Premešamo vse sestavine s pomočjo mešalnika v veliki posodi. Testo je mehko. Pokrijemo ga in pustimo za 1 uro na toplem vzhajati. Zatem ga z naoljenimi rokami prestavimo v okrogel pekač,...
mešana solata z rostbifom
predpriprava Meso temeljito očistimo kit in kožic ter začinimo s soljo in sveže mletim črnim poprom. Indijske orehe v suhi ponvi zlato rumeno prepražimo. Odstavimo in grobo sesekljamo....