Paprika kaneloni
Papriko obdelamo tako kot za ajvar (pečemo, olupimo, očistimo semen)- pazimo le, da nam paprika ne poči! Na maščobi spenimo nasekljano šarlotko (čebulo), dodamo por, ki smo ga narezali...
Kokosovi zrezki z ananasom in porom
Prsa narežemo na tanke zrezke, jih začinimo in paniramo v moki, jajcu in drobtinah s kokosovo moko. V ponvi raztopimo polovico masla in zrezke zlato rumeno zapečemo. Na štedilnik pristavimo...
karijev riž z zelenjavo in jajci
predpriprava V posodi pristavimo in zavremo 5 decilitrov vode. Riž stresemo v cedilo in toliko časa splakujemo pod tekočo hladno vodo, da pod cedilom priteče bistra voda. Korenček olupimo...
kvašen porov kolač s parmezanom
predpriprava Kvašeno testo. V skledi presejemo moko, na sredi naredimo jamico. Vanjo nadrobimo kvas, prilijemo 2 žlici mlačnega (gl. nasveti) mleka in potresemo z 2 žlicama moke iz...
kvašena porova pogača s slanino in kislo smetano
priprava Pekač (35 x 30 centimetrov) namažemo z maslom in obložimo s peki papirjem. Kvašeno testo. Moko presejemo v skledo. V sredini naredimo jamico, v katero zdrobimo kvas. Dodamo...
Goveja juha z jajčnimi vlivanci
Pripravimo vse sestavine, jih operemo, olupimo, nastrgamo, narežemo. V lonec damo najprej meso, cel koren, kolerabo narežemo na večje kose, por, celo čebulo, cel poper, lovorjev list,...
porov zavitek s skuto
predpriprava Vlečeno testo. V skledo presejemo moko. Sredi moke naredimo jamico, v katero dodamo olje in ščepec soli. Sestavine na sredi gladko razmešamo, potem pa postopoma prilivamo...
grahova juha z močnatimi žličniki
priprava Čisto kokošjo juho pristavimo, zavremo in pustimo na toplem. S pora odrežemo beli in svetlo zeleni del, ki ga očistimo, podolžno razpolovimo in zrežemo na zelenjavne rezance....
Spanakopita - grška špinačna pita
Najprej naredimo zmes, s katero mažemo vlečeno testo: moko, pecilni prašek, jogurt in mešanico olja dobro premešamo v skledi. Dodamo stepene beljake, rahlo premešamo in zmes pustimo...
Rostbif z gorčično skorjico na mediteranski zelenjavi
Goveji hrbet pariramo (odrežemo vse žilice in maščobo), solimo in popramo ter na hitro popečemo na vseh straneh v vročem olju.Zelenjavo očistimo in operemo. Bučki narežemo na tanke...