Ocvirkova pogača
V moko vmešamo kvasec, ki smo ga pripravili z mešanico mlačne vode in mleka, dodamo sol in olje in zgnetemo testo za kruh. Pustimo, da vzhaja. Medtem na štedilniku malo pogrejemo ocvirke,...
Zeljševka
Iz sestavin zamešamo kvašeno testo in ga damo vzhajat. Vmes vsaj 2x testo ppremesimo in pustimo ponovno vzhajat. Ko je dovolj dobro vzhajano, ga na pomokanem prtu razvaljamo in namažemo...
Kaša z lisičkami
Na olju spražimo čebulo in lisičke. Ko so na polovico prepražene, dodamo oprano ajdovo in proseno kašo, solimo po okusu, popopramo(tudi po okusu), odišavimo z zmleto meto in zalijemo...
Kuskus z limono
Ožmemo limone. Zelenjavo, mozzarello in kapre narežemo na majhne koščke. Kuskus iz vrečke stresemo v večjo skledo, zalijemo z limoninim sokom, dodamo paradižnik, premešamo, dodamo kumaro,...
marinirana piščančja nabodalca z bučkami
predpriprava Piščančje fileje narežemo na približno 2,5 centimetra velike koščke, ki jih stresemo v skledo. Marinada. Mlade čebulice očistimo in drobno narežemo. Česen olupimo in grobo...
kuskus z zelenjavo in sojinim sirom
predpriprava Korenček očistimo in narežemo na kolesca. Jajčevce očistimo in narežemo na kockice. Bučke očistimo in narežemo kakor jajčevce. Paprike očistimo in narežemo na rezance....
hladna kremna ribja juha z mandlji, škampovimi repki in jurčki
priprava Česen olupimo. V majhni kozici zavremo malo vode, v kateri pol minute blanširamo olupljene česnove stroke. Vodo odcedimo, postopek pa ponovimo še sedemkrat, vsakič s svežo...
hladna kumarična kremna juha s krompirjem
priprava Čisto govejo juho pristavimo in zavremo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V manjšem loncu segrejemo olje, na katerega stresemo narezano čebulo, ki jo med občasnim mešanjem...
kuskus z zelenjavo in orehi v solati
priprava V posodi pristavimo in zavremo pol litra hladne vode; vodo posolimo. V krop vmešamo kuskus. Nežno ga premešamo, odstavimo in pustimo stati 5 minut. Kuskus stresemo v večjo...
pekoča nabodalca z morsko žabo
predpriprava Pripravimo žar, zakurimo in primerno segrejemo oglje; gl. nasveti. priprava Krompir očistimo, pristavimo v hladni vodi, zavremo in skuhamo na zob. Ribji file temeljito...