Dagnje po Arlonsko
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netŠkoljke odpremo nad soparo in jih kuhamo približno 8 minut. V malo vode in 2 dcl belega vina vkuhamo polovičko jušne kocke in narežemo na 1 cm koščke stebelno zeleno. Kuhamo do mehkega....
Juha iz bučk in pora
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netNa majhni količini olivnega olja prepražimo narezan por, zalijemo z vodo in dodamo jušno kocko. Bučke narežemo na manjše kose (ni jih treba lupiti) in dodamo k juhi. Ko je kuhano, dodamo...
Morska žaba v špinačni omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netMeso z repa morske žabe narežemo na koščke. Česen olupimo in ga drobno sesekljamo. V možnarju stremo semenke koromača in listke rožmarina. V segreto ponev vlijemo malo olivnega olja...
Poširan ribji file v koprovi omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netFileje posušimo z vpojnim papirjem, jih solimo in popramo z obeh strani. Ponev namažemo s koščkom masla in jo segrejemo. Fileje damo v ponev, prilijemo vino, vodo in pokrijemo. Pokrito...
Piščančja prsa v smetanovi omaki
Omake in namazi - www.kulinarika.netČebulo nasekljamo in prepražimo na olju, da zarumeni. Piščančje prsi narežemo na majhne koščke ali filete in jih popečemo, da se pobelijo, nato jih zalijemo z vodo. Dodamo jušno kocko,...
Pehtranova juha s piščancem
Juhe in zakuhe - www.kulinarika.netMeso narežemo na male koščke, ga malo popopramo in ga na hitro popražimo. Grah damo z vodo in jušno kocko kuhati. Dodamo mu meso in žlico pehtrana (posušenega). Juho kuhamo na malem...
Kislo zelje z mletim mesom
Glavne jedi - www.mojirecepti.comRiž skuhamo v slani vodi, nato ga dobro odcedimo. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo mleto meso. Pražimo toliko časa, da postane lepo opečeno iz vseh strani. Solimo, popramo...
Puranji golaž z zelenjavo
Glavne jedi - www.mojirecepti.comPuranje meso narežemo na 1 cm široke trakove. Čebulo in česen olupimo in drobno narežemo. Žajbelj narežemo na pramene. Bučke narežemo na paličice. Šunko narežemo. Koruzo odcedimo. V...
Zrezki s sezamom in karijem
Glavne jedi - www.mojirecepti.comKorenje dobro operemo in narežemo na kolesca. Skuhamo ga v osoljeni vodi. Puranje zrezke operemo in osušimo. Nato jih solimo in popramo. Čebulo narežemo na kolesca. V ponev damo malo...
Grah v smetanovi omaki
Omake in namazi - www.mojirecepti.comV kozico damo olje, grah, jušno kocko in pol kozarca vode. Dušimo, da se grah zmehča. Nato dodamo sladkor, sesekljan koper, gorčico in kislo smetano. Omaka naj vre 5 minut. Omako prelijemo...