Polnjeni krompirčki za mojo Anjo
Ostale jedi - www.kulinarika.netKrompir olupimo, zrežemo po dolžini na polovico in skuhamo v ne preveč slani vodi do 3/4 (cca. 10 - 12 minut). Krompir previdno izdolbemo, kar ostane, damo v skledo, v katero naribamo...
Zelenjavni polpeti iz zdroba
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netZelenjavo zdušimo v olju, dodamo zdrob, zalijemo z vodo, pustimo da zavre in odstavimo. Maso ohladimo, dodamo drobtine in oblikujemo polpete ter jih spečemo v olju.
Slan zelenjavni štrukelj
Prikuhe in priloge - www.kulinarika.netTesto: Sestavine zgnetemo, damo v plastično skledo, pokrijemo in postavimo na toplo, kjer naj vzhaja par ur. Nadev: Na malo olivnega olja popražimo grah, korenček, brokoli, mleto meso...
Špinačna pita
Predjedi - www.mojirecepti.comV posodi zgnetemo moko, maslo, limonin sok, kislo smetano in sol. Testo za 1 uro shranimo v hladilniku. Korenje olupimo in narežemo. Špinačo operemo, na hitro blanširamo in sesekljamo....
Zelenjavni praženec
Predjedi - www.mojirecepti.comKorenje in bučke operemo in na grobo naribamo. Damo na krpo in dobro osušimo. Drobnjak narežemo. Rumenjake zmešamo z moko. Počasi prilivamo mleko. Primešamo nariban sir, drobnjak in...
Zelenjavna pita
Predjedi - www.mojirecepti.comMaslo in moko z rokami zgnetemo, po potrebi dodamo hladno vodo, da dobimo čvrsto testo. Pokritega pustimo počivati v hladilniku pol ure. Okrogel tortni model namažemo z maslom in potresemo...
Jagnječja enolončnica
Enolončnice - www.mojirecepti.comPastinak in korenje operemo, olupimo in narežemo. Čebulo olupimo na narežemo na večje kose. Jagnječje meso operemo, osušimo in iz njega odrežemo maščobo in kite. Narežemo ga na manjše...
Enolončnica iz brokolija in soje
Enolončnice - www.mojirecepti.comSojo namočimo prejšnji večer. Namaka naj se, dokler se ne začne peniti. Potem jo pristavimo na štedilnik v čisti vodi in kot pri fižolu, prvo vodo odlijemo. Skuhamo jo do mehkega. Ko...
Fižolova juha
Juhe in zakuhe - www.mojirecepti.comFižol operemo in ga čez noč namočimo v vodi. Drug dan fižol z vodo zavremo. Pustimo da vre 30 minut, nato dodamo narezano meso in sesekljano čebulo. Čez nekaj časa dodamo še narezan...
Pasulj
Enolončnice - www.mojirecepti.comZakurimo ogenj in si pripravimo drv za približno 4 ure kurjenja, nanj postavimo litoželezen kotel, da se dobro segreje. Olupimo čebulo in jo razrežemo na kocke. Ni potrebe, da bi bile...