Enostavna, mešana solata v škafu
Vso zelenjavo narežemo ne preveč na drobno. Cvetačo nacvetkamo. Dobro premešamo in nadevamo v primerno posodo, lahko plastično ali leseno, kot za kisanje zelja. Posebej skuhamo vodo,...
Zapečen zajčji hrbet
Na olju zarumenimo čebulo in dodamo vso poljubno zelenjavo. Dodamo začimbe, zalijemo z vodo, še solimo. Ko je omaka kuhana, vanjo vmešamo še kislo smetano. Špagete pa skuhamo al dente...
Špageti z zelenjavno omako in kislo smetano
Na olju zarumenimo čebulo in dodamo vso poljubno zelenjavo. Dodamo začimbe, zalijemo z vodo, še solimo. Ko je omaka kuhana, vanjo vmešamo še kislo smetano. Špagete pa skuhamo al dente...
Juha kulinaričnega središča
Korenje in gomolj zelene ostrgajte in narežite na koščke, olupljeno čebulo in paradižnik pa na četrtine. Očiščeno zelenjavo dajte v večji lonec, dodajte malo Vegete, 1 žličke kumine...
Zelenjavna enolončnica s testeninami
Krompir olupimo. Ostalo zelenjavo očistimo in narežemo na kockice. V večji lonec damo maslo, ga raztopimo in na njem prepražimo vso nakockano zelenjavo. Zalijemo z vodo, dodamo jušno...
Zelenjavna juha
Zelenjavo operemo, narežemo na koščke, prepražimo na maslu in jo zalijemo z vodo. Kuhamo približno 45 minut.Kuhano zelenjavo prepasiramo, solimo in zakuhamo po pest testenin na osebo.
Bulgur
Zelenjavna jušna osnova 1. Priprava zelenjavne jušne osnove: 2. Vso zelenjavo očistimo in operemo, narežemo na večje kose in stresemo v vodo. Dodamo vse začimbe. Kuhamo dobre pol ure....