Jelenov ragu
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in prerežemo. Korenje operemo in narežemo na kolesca. Šampinjone operemo in narežemo. Jelenovo meso narežemo na kocke. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo meso....
Rižota z morskimi sadeži
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in na drobno sesekljamo. Korenje operemo in narežemo na majhne kocke. Lignje očistimo in narežemo na kolobarje. Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo strt česen,...
Piričota
Glavne jedi - www.kulinarika.netPosebej skuhamo piro in ječmen (al dente - cca. 15 - 20 minut). Med tem pripravimo omako iz pora in korenja. Narezana na kolobarje dušimo nekaj minut na olivnem olju, dodamo olupljen,...
Milanski špageti
Na maslu prepražimo sesekljano čebulo, korenček in zeleno, nato dodamo še koščke slanine in popečemo. Zalijemo z vinom, ko to izpari pa dodamo še inčuna ter koščke paradižnika. Solimo...
Testenine z zelenjavno omako
Testenine skuhamo po navodilh na embalaži. Za pripravo omake damo v ponev maslo, na katerem prepražimo nariban korenček, nasekljano papriko in paradižnik. nato zelenjavno zalijemo z...
Piščanec v paradižnikovi omaki z olivami
Marinada V posodo damo oljčno olje, sok ene limone in zrezke, ki smo jih posolili in popoprali. Mariniramo vsaj 4 ure. Priprava Na olju najprej posteklenimo na drobno nasekljano čebulo,...
Moj "maroški" piščanec
Izberite si široko, bolj plitvo posodo, v kateri lahko pripravljamo jed najprej na kuhalni plošči in potem v pečici. V kolikor uporabljate kuhalni lonec za peko pizze, bomo v prvi fazi...
Testenine z bolonjsko omako
Na oljčnem olju in sesekljani slanini prepražimo sesekljano čebuloDodamo korenček in zeleno, mleto meso in preostale začimbe. Solimo in vse skupaj pražimo.Primešamo paradižnik. Dušimo,...
Špageti z milansko omako
Na maslu prepražimo čebulo, korenček in zeleno. Dodamo slanino in počakamo, da postekleni.Zalijemo z vinom. Ko izpari, dodamo sardelne fileje in paradižnik.Omako pokuhamo, da se primerno...
Vegetarijanski Boršč
1. Vso zelenjavo dobro operemo, če je potrebno tudi olupimo. 2. Čebulo narežemo na tanke rezine. 3. 2 rdeči pesi narežemo na rezance z lupilcem za krompir, 1 drobno naribamo. 4. Korenje...