- Iskali ste:
-peteršilj x
rum x
-čokolada x
-kakav x
Prekmurska gibanica po moje
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMakov nadev: Mleko, smetano in maslo segrejemo, vmešamo mak, oba sladkorja in kuhamo na blagem ognju 2 minuti. Odstavimo in primešamo cimet. Skutni nadev: Ločimo rumenjake od beljakov....
Velikonočna potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netMoko vsujemo v skledo, kvas damo vzhajati v nekaj žlic toplega mleka, kateremu smo dodali žličko moke in žličko sladkorja. Ko je kvas pripravljen, ga vsujemo v moko (v moki naredimo...
Pinca (primorski velikonočni kruh)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajci, rumenjake, sladkor, rum in sol penasto umešamo v kotličku in nekoliko ogrejemo nad soparo, med stepanjem pa prilivamo mlačno mleko. Stepamo toliko časa, da dobimo gosto zmes....
Orehova sladica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netLočimo rumenjake od beljakov. Rumenjake stepamo s sladkorjem, ko zmes naraste, dodamo vse ostale sestavine in premešamo. Beljake stepemo v trd sneg in vse skupaj zelo narahlo premešamo....
Napitek za pomiritev
Napitki - www.kulinarika.netIz pomaranče iztisnemo ves sok, ki ga nato dodamo žganju, malo sladkamo in dodamo očiščeni jagodi. Dodamo nekaj ruma in limono, ki smo jo prej narezali na 6 krhljev. 2 krhlja vzamemo...
Pomarančni liker
Napitki - www.kulinarika.netPomaranče dobro operemo, jih zrežemo na kocke (z olupkom vred), dodamo vse ostale sestavine, nalijemo v steklen kozarec (dovolj velik) ter ga pustimo stati 24 ur na dokaj toplem prostoru...
Biskvitne rezine z jagodami
Sladice in peciva - www.kulinarika.netBiskvit: jajca, sladkor, olje, vanilijev sladkor in rum penasto umešamo, dodamo mleko ter previdno primešamo moko s pecilnim praškom. Pečemo pri 180 stopinjah približno 15 do 20 minut...
Vaflji (Waffeln - osnovni recept)
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSladkor z maslom, vanilijevim sladkorjem in jajci dobro zmešamo z električnim mešalnikom. Zraven počasi, izmenično primešamo moko s pecilnim praškom in mleko. Masa mora biti gosto -...
Čebelji pik
Krema: iz mleka, sladkorja, pudinga, moke oz. gustina skuhamo gosto pudingovo kremo. Ko se ohladi, ji dodamo posebej stepene rumenjake, vino, sneg iz beljakov, na koncu dodamo še stepeno...