- Iskali ste:
-peteršilj x
rum x
-kakav x
kostanj x
Kostanjeva marmelada
Ostale jedi - www.kulinarika.netSkuhamo kostanj, ga olupimo in stisnemo oz. zmeljemo. Nato ga stehtamo!!! Vode naj bo za 20% mase kostanja, sladkorja pa za 90% mase. Vse zmešamo, torej kostanj, sladkor ter vodo in...
Kostanjeva marmelada
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comS kostanja najprej olupimo rjavo lupino, nato ga damo kuhat v hladno, malo osoljeno vodo. Kuhan kostanj odcedimo in še vročega olupimo. Nato ga pretlačimo, dodamo sladkor, limonino...
Kostanjeva potica
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKvas nadrobimo, dodamo 1 čajno žličko sladkorja, zalijemo z malo mlačnega mleka, odvzetega od gornje količine in po vrhu potresemo malo moke. Pustimo vzhajati. Medtem vmešamo rumenjake...
Kostanjeva potica st.Martin
Pripravimo kvasec: kvas, sladkor, moko in malo mleka (pustimo da naraste). Zmešamo celo jajce, rumenjaka, sol, vanilijev sladkor, rum, smetano, sladkor in limonino lupino. Dodamo moko,...
Kocke s kostanjem
Beljake stepemo v trd sneg, dodamo sladkor, vodo in vanilijev sladkor. V peno postopoma vmešamo rumenjake, pecilni prašek in moko. Pečemo v namaščenem pekaču 20 minut pri 180 stopinjah....
Acijeva kostanjeva torta
Najprej dobro skuhamo kostanj in ga olupimo (olupimo tudi notranjo kožico). Nato v kostanj naribamo (po okusu) jedilno čokolado, (po okusu) dodamo sladkor, rum, surovo maslo ter rumenjak....
Čokoladno-kostanjev semifreddo
Sladice in peciva - www.kulinarika.netKuhan in olupljen kostanj (nekaj ga prihranimo za dekoracijo) zmeljemo skupaj z mlekom in vanilijevim sladkorjem, da dobimo nekakšno pasto. Če je masa presuha, dodamo še malo mleka....
kostanjeva marmelada III
predpriprava Kozarčke s pokrovčki za vlaganje temeljito operemo in 15 minut pred koncem kuhanja marmelade zložimo v pečico, segreto na 80 °C. priprava Kostanj zarežemo, pristavimo...
Kostanjev narastek
Olupljene kostanje najprej malo specite in nato skuhajte, zmeljite na stroju za meso in nato pretlačite. Nato penasto vmešajte maslo z rumenjaki in sladkorjem, dodajte pretlačen kostanj,...