Kobariški štruklji
Sladice in peciva - www.mojirecepti.comMoko prelijemo s slanim kropom in jo s kuhalnico dobro zmešamo. Iz testa oblikujemo majhne kroglice, ki jih nato sploščimo. V posodi zmešamo drobtine, stopljeno maslo, mlete orehe,...
Orehova torta s sadjem in smetano
Sladice in peciva - www.kulinarika.netRumenjake in sladkor penasto zmešamo, dodamo mlete orehe, drobtine namočene v rumu (približno 3 žlice) ter sneg iz 8 beljakov. Zlijemo v namaščen in pomokan tortni model premera 28...
Češnje
Iz vseh sestavin naredimo testo, ki ga oblikujemo v kroglice. Kroglice pomočimo v sadni sirup z okusom višnje. Kristalni sladkor obarvamo z nekaj kapljicami ekstrakta jagode ter v njem...
Dunajske rezine
Sladice in peciva - www.kulinarika.netVmešamo jajca, dodamo sladkor, vanilijev sladkor, rum, moko in na koncu orehe, lešnike in rozine. V malo večji (plitev) namaščen pekač razporedimo maso in jo pečemo pri 170 stopinjah...
Kokosova rulada
Zmeljemo kekse in orehe ter dodamo vse sestavine za 1. testo. Dobro premesimo in razvaljamo. 2. testo: vse sestavine premesimo (vse z rokami, tudi prvo testo) in razvaljamo po testu...
Jabolčno - orehova pita
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz prvih 8 sestavin naredimo testo in ga razvaljamo po pomokani površini v velikosti pekača (30 x 22 cm). Po površini testo namažemo s 4 žlicami mešane marmelade, ga posujemo z orehi...
Dotik nebes
Sladice in peciva - www.kulinarika.netSkutin nadev: Zmešamo skuto, sladkor in kislo smetano. Orehov nadev: Zmeljemo orehe. Mleko zavremo in ga prilijemo zmletim orehom, dodamo sladkor, kakav in rum. Vse skupaj dobro premešamo....
Jabolčno pecivo s skuto
Sladice in peciva - www.kulinarika.netIz sestavin zgnetemo testo in ga damo počivati v hladilnik za pol ure. Dve tretjini testa razvaljamo v velikosti pekača in ga nadevamo. Iz preostalega testa, ki ga damo na nadev, naredimo...
Torta ježek
Sladice in peciva - www.kulinarika.net5 jajc in 5 žlic sladkorja stepamo 10 minut. Dodamo 5 žlic moke, pol pecilnega praška in rahlo premešamo. Vlijemo v pomaščen in z moko potresen (ali obložen s peki papirjem)največji...
Orehov kruh
Sladice in peciva - www.kulinarika.netJajca in sladkor zmešamo, da masa dobro naraste, dodamo orehe in v rum namočene drobtine in spečemo pri 160 stopinjah v pekaču, ki ga imamo ponavadi za srnin hrbet.