File soške postrvi s črnimi trobentami
Glavne jedi - www.kulinarika.netNa olivnem olju popražimo gobe, da izhlapi voda, dodamo sesekljan česen in še malo popražimo. Zalijemo z 1 dcl belega vina in 1 dcl vode. Solimo, popramo, dodamo malo žličko gorčice....
Morska žaba v špinačni omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netMeso z repa morske žabe narežemo na koščke. Česen olupimo in ga drobno sesekljamo. V možnarju stremo semenke koromača in listke rožmarina. V segreto ponev vlijemo malo olivnega olja...
Poširan ribji file v koprovi omaki
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netFileje posušimo z vpojnim papirjem, jih solimo in popramo z obeh strani. Ponev namažemo s koščkom masla in jo segrejemo. Fileje damo v ponev, prilijemo vino, vodo in pokrijemo. Pokrito...
Rižota s šparglji in gamberi
Predjedi - www.kulinarika.netOlupljeno čebulo zrežemo na drobno in jo podušimo na maslu, dodamo šparglje (narezane na cm kose), zalijemo z vinom in dušimo 6 minut, nato dodamo gambere, jih prepražimo in dušimo...
Riž s škampi
Ribe in morske jedi - www.kulinarika.netV osoljeni vodi skuhamo zadostno količino riža. Na olju na hitro popražimo česen, da zadiši, dodamo škampe, vino, Vegeto, sol in poper. Vse to dušimo 5 minut, prilijemo smetano za kuhanje...
Jelenov hrbet z jurčki in kostanjem
Glavne jedi - www.kulinarika.netJelenov hrbet na hitro popečemo, prepražimo jurčke ter dodamo kostanj. Zalijemo s fondom, dodamo vino ter sherry brandy. Povremo, na koncu pa dodamo še malo smetane. Kot prilogo postrežemo...
Gobova rižota
Glavne jedi - www.mojirecepti.comV loncu segrejemo maslo in na njem prepražimo sesekljano čebulo in česen. Dodamo riž in prilijemo zelenjavno juho in belo vino. Nato vmešamo še sesekljan žafran. Dušimo toliko časa,...
Jelenov ragu
Glavne jedi - www.mojirecepti.comČebulo olupimo in prerežemo. Korenje operemo in narežemo na kolesca. Šampinjone operemo in narežemo. Jelenovo meso narežemo na kocke. V loncu segrejemo olje in na njem prepražimo meso....
Krompirjeva musaka
Glavne jedi - www.mojirecepti.comKrompir olupimo, operemo in narežemo na tanke rezine. V osoljenem kropu jih kuhamo 4 min. Krompirjeve rezine nato prelijemo s hladno vodo in odcedimo. Čebulo in česen sesekljamo. Segrejemo...